De curând, la Bucureşti a avut loc lansarea cărţii „Aventuri lăuntrice” de Ioana Sandu, Editura Semne. Evenimentul a avut loc cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la debutul literar în revista Astra Braşov (1983) şi a debutului editorial, prin concurs, la Editura Albatros, cu volumul „Zori de zi” (1985). Pe coperta a patra a volumului „Aventuri lăuntrice” semnează poeta Constanţa Buzea, Barbu Cioculescu (istoric şi critic literar) şi Horia Gârbea (dramaturg).
“În aceste vremi ale noastre, de joasă corporalitate a unei lirici din care armonia şi frumosul au fost izgonite, vei descoperi, cititorule, în versurileIoanei Sandu, în clasica lor măsură şi secretă muzică, un iezer de limpede prospeţime, vei recunoaşte autenticitatea talentului şi o îndelungată stăpânire a meşteşugului, farmecul unei majore personalităţi lirice. Sunt cadenţe renăscătoare ale legăturii omului cu elementele, cu mesajele vântului, ale ploii, ale orelor aurorale, ca şi ale celor de amurg, vădind zenitul unei demulte şi bine cunoscute poete.” – Barbu Cioculescu
Am fost onorata sa particip la ambele lansari ale ace
stui volum.Ca si in celelalte 5,poeta ne dezvaluie in
modu-i propriu simtirea.Poemele impresioneaza mai
ales prin nota intro- si retrospectiva a vietii poetei;ele sunt ,
de fapt ,o marturisire cu nemarginita sinceritate.
Este o mare bucurie sa -i citesti poemele ,s-o intelegi si
sa-i fii aproape.
Cu admiratie ,are in mine,un cititor neobosit si nu numai…
Ii doresc viata lunga si „la cat mai multe volume.
Lucia R.
Sunt un admirator al poeziei Ioanei Sandu.
Cine-I citeste versurile o descopera pe Ioana,poeta,o fire deosebit de sensibila,dar si profunda.
Smerita in fata Domnului Ioana nu cere nimic pentru sine ci asteapta revarsarea binelui Celui de Sus asupra semenilor sai.
Imi place stilul,ma bucura metaforele,imi creeaza o stare de bine poezia Ioanei Sandu
Nu stiu ce asteapta Ioana de la noi.
Noi stim ca ne dorim de la Ioana Sandu alte noi poezii.
Multumim Ioana,geografa si poeta[ordinea stabileste-o tu].
Valeriu si M.Benea
Ioana Sandu,
colega mea draga, te descopar plina de sensibilitate, inspiratie si prospetime, decriptandu-ti pe alocuri „aventura launtrica” precum in poezia „In fata bucuriei”, unde inchei:
„ramanem in fata bucuriei
cat ne ingaduie norocul
schimbat
cu o iluzie tanara”
si care iti indeamni deopotriva cititorul, la reflectie, sugerandu-i : pastreaza taina gandurilor mele, pentru tine, caci in ea am inchis toate visurile, pecetluite in mine pentru vesnicie
Nicolae Ghitescu