“American Experience” de Andrei Dósa

oct. 2nd, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 15 octombrie 2013, ora 19.00, la Cărtureşti Verona (ceainărie), Bucureşti, Andrei Dósa va citi poeme din cel mai recent volum, “American Experience”, Editura Cartea Romanească. Invitaţi: Luiza Vasiliu, Marin Mălaicu-Hondrari.

“American Experience este inspirat de cele patru luni în care Andrei Dósa a muncit şi a călătorit prin Statele Unite şi încearcă să surprindă sistemul american văzut prin ochii unui est-european. Manuscrisul cuprinde trei cicluri de poeme: American Experience (scris în timpul şederii în Statele Unite),Ultimul party cu americani, respectiv Nueva York, acestea două fiind scrise după revenirea în ţară.” (editorii)

„Matur încă de pe acum, el evită toate posibilele capcane ale influenţelor. Nu se lasă acaparat. Nu admiră mai mult decât este cazul. Cel mult, e atent. Nu împrumută. Nu imită. Are tot ce-i trebuie ca să-şi permită să scrie poezia pe care vrea s-o scrie.” (Cosmin Ciotloş)

„Aşezat în epicentrul principalelor tendinţe ale poeziei tinere din ultimii ani, Andrei Dósa are toate datele unui poet de vârf, apt să ridice miza la cote greu accesibile majorităţii congenerilor.” (Paul Cernat)

Andrei Dósa s-a născut la 7 februarie 1985, în Braşov. A absolvit cursurile masterului de Inovare Culturală (care se numea anterior master de Scriere Creatoare) din cadrul Facultăţii de Litere din Braşov. A debutat cu volumul Când va veni ceea ce este desăvârşit, Editura Tracus Arte, 2011 (Premiul naţional de poezie „Mihai Eminescu”). A colaborat cu revistele Poesis InternationalAstra şi Corpul T.

Număr de vizualizări :946


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro