Volume de Mircea Daneliuc, lansate la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

sept. 16th, 2013 | By | Category: Postcard

Miercuri, 18 septembrie 2013, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bucureşti), va avea loc o întâlnire cu scriitorul, regizorul și scenaristul Mircea Daneliuc. Vor fi prezentate volumele “Pisica ruptă” și “Ca un grătar de mici. Un picior de plai, cu șpițul” de Mircea Daneliuc, colecția “Punct RO. Proză”, Editura Adenium. La întâlnire, alături de autor, va participa scriitorul și istoricul Adrian Cioroianu.

Scriitor, regizor și scenarist, Mircea Daneliuc a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din București, la secţia de regie. A debutat ca regizor în anul 1975, cu filmul Cursa, pentru care a primit premiul de debut din partea Asociației Cineaștilor din România (ACIN) și cu care a participat la festivaluri internaţionale de film la Belgrad, New Delhi, Cairo, Moscova, Barcelona.

Ca scriitor, a debutat în 1997, cu bestsellerul Pisica ruptă, reeditat anul acesta de Editura Adenium. Romanul a primit Premiul ASPRO pentru cea mai bună carte a anului și Premiul ICR pentru proză „Liviu Rebreanu”. Cea mai recentă carte a sa, „Ca un grătar de mici. Un picior de plai”, cu șpițul este scrisă parcă pe nerăsuflate, așa cum va fi cu siguranță citită. Personaje și întâmplări rupte din imediata noastră apropiere, conform unui scenariu lipsit de patetism și menajamente.

Număr de vizualizări :1149


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro