Piesa „Cercetătorii japonezi”, regizată de Andreea Vălean, în Green Hours

sept. 23rd, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 25 septembrie 2013, ora 21.30, în Green Hours (Bucureşti), actorii Mihai Călin, Constantin Cojocaru, Ionuț Grama, Conrad Mericoffer, Alexandru Potocean, Gabriel Spahiu și muzicianul Mandela Gajol prezintă piesa „Cercetătorii japonezi”, cel de-al doilea episod al serialului teatral site-specific prin care dramAcum celebrează spiritul spațiului-emblemă al teatrului și al muzicii independente din București din Calea Victoriei 120. Proiectul inițiat de regizorul Andreea Valean și dramaturgul Peca Ştefan cuprinde trei episoade inspirate de – și create special pentru – acest spațiu, reunind o serie impresionantă de actori, muzicieni și alți artiști apropiați „zonei GREEN” într-un act artistic singular in peisajul independent, atât ca proporții cât și ca modalitate de desfășurare.

“Binecunoscuții Mihai Călin și Gabriel Spahiu se întorc la Green Hours după ce au jucat aici la finalul anilor ’90. Constantin Cojocaru își face și el apariția din nou în undergroundul Teatrului LUNI, după ce ultima dată a putut fi văzut aici în producția Faceți loc (2009). Ionuț Grama și Alexandru Potocean au mai jucat la Teatrul LUNI în 2008, în Zdrențe, Conrad Mericoffer este unul dintre protagoniștii recentelor Ficțiuni mici de România și Don’t cry baby iar Mandela Gajol este unul dintre muzicienii care a debutat în București acum mai bine de zece ani la Green Hours.

Cercetătorii japonezi include două piese scrise de dramaturgul invitat al proiectului, Maria Manolescu, alături de textele lui Peca Ștefan. În comedia pe întuneric Afterhour, Ionuț Grama și Gabriel Spahiu încearcă să dea o spargere aberantă într-un Green părăsit. Mihai Călin și Alexandru Potocean, acompaniați de Mandela Gajol se revăd după o orgie eșuată în După sfârșitul lumii, de Maria Manolescu. Constantin Cojocaru, Conrad Mericoffer și Alexandru Potocean trebuie să rezolve problema unui Job la Green. Episodul se încheie cu o incursiune suprarealistă în sufletul broscuțelor transparente, alături de Mihai Călin, Alexandru Potocean și Mandela Gajol, în piesa care dă numele episodului – Cercetătorii japonezi, de Maria Manolescu. La următoarele reprezentații ale acestui episod, muzicianul Mihai Iordache va cânta în alternanță cu Mandela Gajol. (Vezi teaser 1 și teaser 2)

Regizorul proiectului este Andreea Vălean, coregrafia este semnată de Andreea Duță, în timp ce Cinty Ionescu a documentat video întregul demers. Dan Perjovschi semnează desenele folosite în spațiu.” (organizatorii)

Mai multe informaţii la: https://www.facebook.com/pages/Teatrul-LUNI-de-la-Green-Hours/206514772712144

Număr de vizualizări :1209


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro