„Lunetistul” de Marin Mălaicu-Hondrari

sept. 25th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 3-12 octombrie 2013, Marin Mălaicu-Hondrari se va întâlni cu cititorii din Bucureşti, Bistriţa, Cluj, Braşov şi Sibiu, cu prilejul lansării noului său roman, „Lunetistul”, colecţia “Ego. Proză”, Editura Polirom.

Programul lecturilor şi lansărilor:

Librăria Bastilia din Bucureşti (Pţa Romană nr. 5)

Joi, 3 octombrie, ora 19.00

alături de Laura Albulescu şi Radu Paraschivescu

Cafeneaua Plan B din Bistriţa (strada Spiru Haret nr. 2)


Marţi, 8 octombrie, ora 18.00

alături de Dan Coman

Eveniment organizat în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud

Librăria Book Corner din Cluj (Bdul Eroilor nr. 15)
Miercuri, 9 octombrie, ora 17.00

alături de Florin Bican şi Ştefan Manasia

Cafeneaua Insomnia din Cluj, Clubul de lectură “Nepotu’ lui Thoreau”

Miercuri, 9 octombrie, ora 19.00

alături de Valentin Derevlean

Evenimente susţinute de Librarium Grup şi Clubul de lectură “Nepotu’ lui Thoreau”

Librăria „Şt. O Iosif” din Braşov (Str. Mureşenilor nr. 14)

Joi, 10 octombrie, ora 18.00

alături de Andrei Bodiu şi Adrian Lăcătuş

Eveniment organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere, Universitatea „Transilvania” Braşov

Eveniment susţinut de Libris Braşov

Librăria Humanitas „Constantin Noica” din Sibiu (Str. Nicolae Bălcescu nr. 16)

Sâmbătă, 12 octombrie, ora 18.00

alături de Radu Vancu

“În Camarile, o insulă aflată în plin război, un băieţel, Carlos, se strecoară în ascunzătoarea unui lunetist pentru a-l ruga să ducă o scrisoare unei femei din România. Lunetistul descoperă că femeia cu pricina e o iubită de-a lui din tinereţe, o femeie stranie, de un erotism tulburător. Întâlnirea cu ea reînvie trecutul lor comun, de la adolescenţa în comunism până la alegerea ei de a trăi cu un alt bărbat, care îi oferea o altfel de viaţă. În acelaşi timp, lunetistul îşi dă seama că viaţa lui a rămas blocată într-o relaţie iluzorie, de care trebuie să se elibereze. Deşi conştient de acest lucru, ani de zile continuă să rămână prizonierul acelei poveşti de iubire, până când o întîlneşte pe Carmen Mercedes Belano, o femeie senzuală, care pe nesimţite îi schimbă viaţa. La fel, se schimbă radical şi viaţa lui Carlos, de la un băieţel orfan, adoptat financiar de o româncă, la un tânăr scriitor care învaţă să-şi domine viitorul incert.” (editorii)

Marin Mălaicu-Hondrari s-a născut la 29 ianuarie 1971. A publicat volumul Zborul femeii pe deasupra bărbatului (Eikon, 2004), care a obţinut Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj. În 2006, i-a apărut Cartea tuturor intenţiilor(ed. a II-a, Polirom, 2008) – scrisă  între ianuarie şi iulie 2006, în Córdoba, Andaluzia, într-o rulotă –, iar în 2010, romanul Apropierea, nominalizat la Premiile Radio România Cultural la categoria proză. A tradus poezie din limba spaniolă pentru revista LiTerra.

Număr de vizualizări :1167


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro