Emy Drăgoi Quartet & Mireille Rădoi au încheiat ediţia din acest an a festivalului Strada de C`Arte

sept. 29th, 2013 | By | Category: Proiecte

Sâmbătă, 28 septembrie 2013, ora 20:00, la Rampa de Jazz şi Poezie, în cadrul festivalului cultural în aer liber Strada de C`Arte, au fost invitaţi Swing De Bucureşti: Emy Drăgoi Quartet (Cătălin Răzvan, Alex Man, Emy Drăgoi) & Mireille Rădoi. Acest eveniment cultural a încheiat ediţia a III-a a celui mai mare festival în aer liber din Bucureşti. Moderatorul evenimentului: Miruna Vlada. AgentiadeCarte.ro a fost partener media al evenimentului.

“Acest eveniment vine în încheierea maratonului cultural Strada de C`Arte, cel mai mare de genul acesta din Bucureşti, care a durat şapte zile. Este un privilegiu să mă aflu aici, pe scenă, din ipostaza consumatorului de cultură. La finalul a şapte zile pline de evenimente frumoase petrecute la Strada de C`Arte, evenimentul de încheiere nu poate decât să se ridice la înălţimea întregii iniţiative. Strada de C`Arte este o iniţiativă a Bibliotiecii Centrale Universitare Carol I şi a Fundaţiei Universitare Carol I, eveniment ajuns în acest an la cea de a treia ediţie. An de an acestui festival i s-au adăugat noi şi noi activităţi, iar ediţia din acest an este cea mai de amploare de până acum: un maraton al tuturor artelor, în aer liber, în care Biblioteca Centrală Universitară arată că instituţiile publice culturale trebuie să ia parte direct şi viu la viaţa culturală, imprimând un model evenimentelor culturale din întreaga ţară. Această seară reprezintă spiritul festivalului Strada de C`Arte, pentru că reprezintă o combinaţie plină de surprize. Acest mix de poezie şi muzică va avea în această seară un gust mai special. Va interpreta quartetul Emy Drăgoi, cunoscut atât în ţară cât şi în străinătate, şi Mireille Rădoi, directoarea generală a Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, foarte prezentă în toate activităţile culturale ale Bibliotecii.”, a deschis seara Miruna Vlada.

De pe scenele mari de jazz ale lumii, pe scena festivalului Strada de C`Arte


“Îmi face o deosebită plăcere să-l prezint pe Emy Drăgoi, care a fost confirmat pe toate scenele mari de jazz ale lumii. Emy Drăgoi reprezintă şi ceva din spiritul festivalului Strada de C`Arte, pentru că nu face doar muzică, ci combină, cu foarte multă pasiune, mai multe stiluri de muzică şi mai multe tipuri de activităţi. Aş numi printre acestea muzica clasică şi jazzul, jazzul şi muzica folclorică. La Paris, a plecat la 20 de ani, unde s-a făcut remarcat şi a studiat alături de marele acordeonist şi pedagog Jean de Meaux, apoi, în orchestra lui Philippe Lobel, din Tours, şi s-a înscris la Şcoala de jazz a lui Bill Evans din Paris – secţiunea pian. Astfel, a avut prilejul de a-i întâlni şi chiar de a cânta cu cei mai mari muzicieni din lumea jazz-ului, precum Didier Lockwood, Bireli Lagrene, Rosenberg, Costel Niţescu, dar şi cu marii maeştri ai acordeonului Richard Galliano, Marcel Azzola, Roman Jbanov, Daniel Colin, Armand Lasagne, Jean Corti, Yves Fontaine, Mosallini etc. După două albume de succes de muzică jazz combinată cu muzică clasică, s-a reîntors în România, unde face foarte multe proiecte benevol, pentru copiii romi şi copiii de toate naţionalităţile din România, pentru educaţie muzicală.”, a completat Miruna Vlada, invitându-i pe scenă pe muzicieni.
Emy Drăgoi Quartet a readus aminte publicului că în acest an se celebrează 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase, interpretând melodii ale artistei.

“ieşireadinbazadedate” la Rampa de Jazz şi Poezie


“Îmi face o deosebită plăcere să prezint vocea plină de poezie (şi nu numai) a doamnei Mireille Rădoi: mulţi dintre dumneavostră o cunoaşteţi! Nu este pentru nimeni un secret că Mireille Rădoi este, din 2010, directoarea generală a Bibliotecii Centrale Universitare Carol I din Bucureşti. Tot din 2010, ea este “motorul” festivalului Strada de C`Arte. De asemenea, nu este un secret că Mireille Rădoi a debutat în forţă anul acesta şi în poezie, cu volumul “ieşireadin bazadedate”, Editura Brumar. Mireille Rădoi este constantă în tot ceea ce face: de la a face foarte vizibilă o instituţie publică de cultură, de la a aduce împreună 7 arte, artişti români şi europeni, la a strânge mii de oameni în inima Bucureştiului, în cadrul acestui festival care deja devine o marcă culturală a Capitalei!
În poezie pune împreună nişte energii foarte frumoase, diverse, de multe ori paradoxale, contrastante, urmărind un mai bine. În poezie, acest mai bine se numeşte căutare de adevăr, de lumină. În ce măsură reuşim şi noi să urmăm invitaţia aceasta de a ieşi din baza de date şi a căuta lumina, rămâne să descoperim împreună.”, a spus Miruna Vlada, invitând-o pe Mireille Rădoi pe scenă.
“Vă mulţumesc că aţi dat curs acestei invitaţii, în ziua care încheie această ediţie a festivalului Strada de C`Arte, în ciuda frigului, în ciuda celorlalte oferte muzicale…”, a spus Mireille Rădoi, începându-şi lectura cu poemul “Al patrulea element”.

Surprizele au venit pe parcursul întregii seri: celebrele melodii “Ciuleandra” sau “Non, Je ne regrette rien” interpretate de Mireille Rădoi şi Emy Drăgoi Quartet, care, deşi s-au cunoscut în după-amiaza zilei de 28 septembrie 2013, fără să aibă timp de repetiţii laborioase, au ridicat tot publicul în picioare.

Andra ROTARU

Număr de vizualizări :13277


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro