Daniela Crăsnaru în turneu literar la Stockholm

sept. 24th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 3 octombrie 2013, la sediul ICR Stockholm, Daniela Crăsnaru prezintă publicului suedez volumul său de versuri, „Austerloo”, publicat în limba suedeză în toamna aceasta de editura Ellerströms, în traducerea lui Dan Shafran.

Volumul „Austerloo”, apreciat de critică încă de la lansare, nu este însă singura apariție în limba suedeză semnată Daniela Crăsnaru, aceasta fiind și autoarea uneia dintre nuvelele incluse în antologia „Skräpliv/Viață de aruncat”, publicată de editura 2244 și prezentată publicului în cadrul Târgului de Carte de la Göteborg, în prezența autoarei.

În prezentarea celor două apariții recente Daniela Crăsnaru va dialoga cu criticul literar suedez Hanna Nordenhök. În cadrul aceluiași eveniment actrița Angela Kovacs va lectura din versurile incluse în volum.
Distinsă cu ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor şi cu premiul Academiei Române pentru întreaga operă în 1991, Daniela Crăsnaru a debutat literar în 1972 și are la activ 15 volume de poezie.

Număr de vizualizări :1040


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro