“Şaizeci de pahare la o masă” de Gellu Dorian

sept. 19th, 2013 | By | Category: Carte in lucru

În curând, la Editura Cartea Românească, colecţia “Poezie”, va apărea volumul “Şaizeci de pahare la o masă” de Gellu Dorian.

„Cartea aceasta s-a adunat în timp, aşa cum s-au adunat anii de până acum; nici nu ştiu cum. Am dorit dintotdeauna să spun ceea ce trebuie spus despre o perioadă care ne-a modificat în rău existenţa. În bună parte asta fac în Şaizeci de pahare la o masă. Celor cărora le datoram o astfel de destăinuire, părinţii mei, nu mai sunt. Amintirii lor le dedic cartea. Revolta vărsată în paharele bucuriei naşterii, ale amărăciunii vieţii furate, ale disperărilor, ale iubirilor neîmplinite, ale singurătăţilor, ale morţii care trăieşte tot timpul în vizuina existenţei tale este dezvăluită calm la masa aşternută pentru trecerea vieţii. Cine doreşte se poate aşeza şi bea dimpreună cu poetul licorile din paharele pline, revărsând.” (Gellu Dorian)

Număr de vizualizări :2169


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro