„Poeţi pentru schimbare” la „Tramvaiul Douășase”

sept. 27th, 2013 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 28 septembrie 2013, ora 20.30, în clubul „Tramvaiul Douășase” (str. Cercului nr.6, Bucureşti), va avea loc evenimentul „Poeţi pentru schimbare”, o lectură în cadrul evenimentului global „100 Thousand Poets for Change”.

În 2011, au fost programate evenimente de poezie în 550 de oraşe din 95 de ţări, în aceeaşi zi. În 2012, numărul ţărilor participante a crescut depăşind 100. Şi în acest an sunt anunţate evenimente de poezie dedicate schimbării sociale în mai bine de jumătate din ţările lumii, nu mai puţin de 110 ţări programând peste 550 de evenimente care se vor desfăşura simultan.

Un concept inedit

Până acum, evenimentul a anunţat schimbarea proiectând poezie pe ecranele de la Magazinul Cocor, iar în 2012 a Reformulat puterea cu măştile din Energiea pub. De data aceasta, poeţii invitaţi „scot poezia de la colţ” într-o lectură inedită care îşi propune să evite stereotipurile legate de poezie: „Vedetismul, histrionismul şi afectarea arogantă sunt câteva dintre lucrurile pe care vrem să le lăsăm deoparte în această lectură. Am vrut să avem un eveniment de poezie gândit după principiile de azi ale poeticii relaţionale” a anunţat Răzvan Ţupa, unul dintre organizatorii evenimentului din Bucureşti. Lectura include poeme semnate de autori care au debutat în ultimii ani ca Iulia Militaru, Sorin Despot, poeţi cunoscuţi (Gabriel Daliş, Peter Sragher) dar şi autori care nu au publicat încă prima carte (Cătălina Matei).

Poster românesc

“Imediat ce afişul semnat de Ana Toma pentru evenimentului de la „Tramvaiul 26” a fost făcut public,  Michael Rothenberg, din San Francisco, iniţiator al campaniei internaţionale, s-a arătat încântat: „Gorgeous!” a comentat acesta. „Terrific poster!” exclama şi Ami Kaye, editor din Chicago, Illinois.” (organizatorii.

Anul trecut, Rothemberg, care a lansat acest demers de poezie în 2011 alături de Terri Carrion, afirma că poeţi din mai multe ţări s-au arătat interesaţi să organizeze în oraşele lor evenimente de poezie după modelul proiecţiei de poezie de la prima ediţie a evenimentului de la Bucureşti.

Număr de vizualizări :1058


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro