“Lunetistul”, de Marin Mălaicu-Hondrari

sept. 13th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

În colecţia “Ego. Proză” a Editurii Polirom va apărea romanul “Lunetistul”, de Marin Mălaicu-Hondrari.

Marin Mălaicu-Hondrari este autorul romanului “Apropierea” (Cartea Românească, 2010), în curs de ecranizare în regia lui Tudor Giurgiu, precum şi a volumului “Cartea tuturor intenţiilor” (Cartea Românească, 2008, ediţia a II-a), “o carte curată, puternică intelectual, a unui om care a trăit fapte nebuneşti şi a avut forţa să le noteze la rece. E cartea care ne îmbogăţeste azi şi pe noi, cei ce iubim cu adevărat literatura.” (Mircea  Cărtărescu)

“În Camarile, o insulă aflată în plin război, un băieţel, Carlos, se strecoară în ascunzătoarea unui lunetist pentru a-l ruga să ducă o scrisoare unei femei din România. Lunetistul descoperă că femeia cu pricina e o iubită de-a lui din tinereţe, o femeie stranie, de un erotism tulburător. Întâlnirea cu ea reînvie trecutul lor comun, de la adolescenţa în comunism până la alegerea ei de a trăi cu un alt bărbat, care îi oferea o altfel de viaţă. În acelaşi timp, lunetistul îşi dă seama că viaţa lui a rămas blocată într-o relaţie iluzorie, de care trebuie să se elibereze. Deşi conştient de acest lucru, ani de zile continuă să rămână prizonierul acelei poveşti de iubire, până când o întîlneşte pe Carmen Mercedes Belano, o femeie senzuală, care pe nesimţite îi schimbă viaţa. La fel, se schimbă radical şi viaţa lui Carlos, de la un băieţel orfan, adoptat financiar de o româncă, la un tânăr scriitor care învaţă să-şi domine viitorul incert.” (editorii)

Marin Mălaicu-Hondrari s-a născut la 29 ianuarie 1971. A publicat volumul Zborul femeii pe deasupra bărbatului (Eikon, 2004), care a obţinut Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj. În 2006, i-a apărut Cartea tuturor intenţiilor(ed. a II-a, Polirom, 2008) – scrisă  între ianuarie şi iulie 2006, în Córdoba, Andaluzia, într-o rulotă –, iar în 2010, romanul Apropierea, nominalizat la Premiile Radio România Cultural la categoria proză. A tradus poezie din limba spaniolă pentru revista LiTerra.

Număr de vizualizări :1224


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro