Târgul Creatorilor Populari din România împlineşte 30 de ani

aug. 6th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 9 -11 august 2013, peste 200 de creatori populari vor participa la cea de-a 30-a ediţie a Târgului Creatorilor Populari din România, organizat de Muzeul ASTRA, în cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului. Târgul conține obiecte tradiționale, care încorporează toate îndeletnicirile specifice tradiției: brodat, ţesut, olărit, încondeiat ouă, sculptură în lemn şi în os, pictura de icoane, pe lemn sau pe sticlă, cojocărit, confecţionat măşti, păpuşi, instrumente muzicale, pălării, podoabe, împletit fibre vegetale.


Cu prilejul împlinirii a 30 de ani, sâmbătă, 10 august 2013, de la ora 9.00, va avea loc Adunarea generală a Asociaţiei Creatorilor Populari, urmată de la ora 17.00 de masa rotundă cu tema Muzeul şi Patrimoniul Cultural Imaterial şi de lansarea albumului aniversar intitulat Târgul Creatorilor Populari din România la 30 de ani, precum şi a seriei Carte de meşter, evenimente care vor prilejui o dezbatere pe tema trecutului, prezentului şi viitorului târgului.
Târgul se va desfăşura vineri şi sâmbătă între orele 10:00-20:00, şi duminică între orele 10:00-17:30.
Târgul Creatorilor Populari din România va fi însoţit, aşa cum s-a întâmplat şi în anii anteriori, de Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare, un proiect finanţat anul acesta de către de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Ediţia a XI-a, va avea loc în perioada 9 – 11 august 2013, având drept invitaţi reprezentanţii judeţelor Bihor, Călăraşi şi Mehedinţi. Muzica tradiţională, dansul, atelierele de arte plastice sau arte mecanice, demonstraţiile culinare, vor aduce in faţa publicului valorile tradiţionale ale acestor comunităţi.

Număr de vizualizări :999


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro