ICon Arts Trio susţine turneul extraordinar internațional “Descoperă România”

aug. 5th, 2013 | By | Category: Postcard

În perioada 11 – 18 august 2013 se va desfăşura Turneul Extraordinar Internațional “Descoperă România”, susţinut de ICon Arts Trio (violonistul Simon Csongor, violista Kardos Margit și violoncelista Csilla Kecskes Aved). Ansamblul va prezenta lucrări din repertoriul universal: Aubade de George Enescu, Serenada op. 10 de Ernő Dohnányi și Trio-ul de coarde D 581 de Franz Schubert.

Aceste opusuri vor răsuna  la Roma, la Accademia di Romania, pe 11 august 2013;  pe malul Dunării, în sala de degustare de la Domeniile Ostrov, vineri 16 august, ora 19; în sala muzică a Castelului Peleș, sâmbătă 17 august, ora 17 și în sala scoarțelor din Palatu Mogoșoaia, duminică 18 august, ora 17.

Organizatori: Radio România Cultural, Asociația Pro Valores, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi ExcesMusic

Icon Arts Trio este alcătuit din muzicieni valoroşi, care s-au impus la mai multe competiţii naţionale şi internaţionale şi s-au perfecţionat cu muzicieni de renume.

Violonistul Simon Csongor, o valoare a şcolii muzicale târgu – mureşene, a câştigat peste 10 premii la concursuri naţionale şi internaţionale, a susţinut recitaluri în întreaga ţară şi concerte în calitate de solist cu diferite orchestre, este Student al Academiei Gheorghe Dima din Cluj şi deşi are doar 20 ani este membru al Filarmonicii Transilvania.

Violista Kardos Margit a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București. În prezent este membră a Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș. Ca violistă a Cvartetului Arioso a participat la Festivalul de Muzică Academică de la Sighișoara și a susținut recitaluri în țară și străinătate.

Violoncelista Csilla Kecskes Aved este de asemenea din Târgu Mureş, în prezent studiază la Universitatea de Arte din Zurich (Elveţia), s-a remarcat în cadrul proiectului SoNoRo, a fost solistă a Filarmonicii târgu-mureşene şi a Orchestrei de Cameră din Budapesta.

Mai multe amănunte pe: http://descoperaromaniaturneu.wordpress.com

Organizatori: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Radio România Cultural, ExcesMusic și Asociația Pro Valores.

Parteneri: Accademia di Romania, Primăria Municipiului București, Consiliul General al Municipiului București, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Programul Oportunităţi la tine acasă, Muzeul Național Peleș, Domeniile Ostrov şi Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București.

Parteneri media –Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Artindex, Revista Tango, Looms, Onlinegallery.ro, SensoTv, Diseara.ro, Modernism, Calendar evenimente, Art Act magazine.

Număr de vizualizări :1066


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro