Gaudeamus Mamaia, la final

aug. 15th, 2013 | By | Category: Eveniment

Târgul GAUDEAMUS Mamaia, ediţia a V-a, a ajuns la final. Evenimentul, organizat de Radio România, echipa GAUDEAMUS şi Radio Constanţa/Radio Vacanţa, s-a desfăşurat în intervalul 11 – 15 august 2013, sub semnul unei duble aniversări: 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România (1 noiembrie 1928) şi 20 de ani de la lansarea Programului ”LECTURA – Târgurile GAUDEAMUS”.


Conform tradiţiei, ultima zi a târgului a fost dedicată cu precădere câştigătorilor Trofeelor Gaudeamus, premiaţi joi, 15 august 2013, la ora 18.00, în incinta târgului amenajată pe faleza din faţa Radio Vacanţa.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Mamaia 2013 au fost decernate astfel:
-Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanţilor prin Votul Publicului: locul 3 – Editura Humanitas, locul 2 – Editura RAO şi locul 1 – Editura Nemira;
– „Cea mai râvnită carte a târgului” a fost desemnată, tot de către vizitatori, „Aventurile lui Chilli Ramirez – Poveştile lui Gyuri” de Ioan Gyuri Pascu, publicat de editura Cartea DAATH
– ”Trofeul Presei” a revenit cotidianului „Cuget Liber” – secţiunea publicaţii şi postului ”Litoral TV” – secţiunea TV. Deşi postul Radio Vacanţa a primit cele mai numeroase voturi, dat fiind statutul său de organizator al evenimentului, nu a intrat în competiţie; premiul pentru secţiunea radio nu a fost acordat.

-”Premiul Miss Lectura”a fost câştigat de domnişoara Oana Conac, economistă, din Cluj-Napoca. Premiul, constând în cărţi şi CD-uri, a fost oferit de către organizatori şi Editura Casa Radio.

Bilanţul statistic al ediţiei se prezintă astfel:
-Numărul vizitatorilor a fost de peste 12.000, record al Târgului GAUDEAMUS Mamaia.
-Numărul expozanţilor reprezentaţi la târg, aparţinând domeniilor majore de activitate de pe pieţele editorială şi educaţională a fost de aproape 30.
-Peste 1.000 de volume au fost donate de către vizitatori în cadrul proiectului „Cărţile se întorc acasă”.

Proiecte derulate sub sigla GAUDEAMUS:

”Cărţile se întorc acasă”, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere; proiectul continuă o tradiţie care durează de la primele ediţii ale Târgului Internaţional GAUDEAMUS (Coşul Târgului).
De la relansarea sa sub acest nume, în anul 2010, circa 70.000 de volume au îmbogăţit patrimoniul unor biblioteci care nu au mai primit de foarte mult timp fonduri pentru achiziţii. Acestora li se adaugă *aproape 1.000 de volume donate cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Mamaia*, ce vor avea ca destinaţii bibliotecile publice din localităţile Grădina şi Târguşor (judeţul Constanţa).
Poliţia estivală GAUDEAMUS, care, timp de cinci zile, a patrulat neîncetat pe plaja din Mamaia şi i-a „amendat” cu premii surpriză pe toţi cei descoperiţi citind pe plajă; amenzile, constând în special în cărţi, au fost suportate de către organizatori.

Proiect cultural susţinut de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Parteneri: RATC Constanţa, S.C. RAJA S.A. Constanţa

Sponsori: Hotel Pescăruş Mamaia, Circul Americano Vargas, American Donuts

Parteneri media: Litoral TV, TV Alpha Media, Travel Mix TV, Şapte Seri, Lumea Tiparului

Următorul eveniment organizat în cadrul Programului LECTURA 2013 este Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară, ediţia a XI-a, care va avea loc în Bucureşti, într-un pavilion expoziţional amplasat în Piaţa Universităţii, în perioada 19 – 29 septembrie.

Pentru detalii suplimentare privind această ediţie a Târgului GAUDEAMUS Mamaia, vă rugăm să accesaţi website-ul www.gaudeamus.ro

Număr de vizualizări :1130


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro