Gabriel Croitoru și Horia Mihail, în concert la Lisabona

aug. 27th, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 5 septembrie 2013, de la ora 21.00, la Centrul Cultural de Belém din Lisabona, va avea loc un recital de vioară şi pian susținut de Gabriel Croitoru și Horia Mihail. În deschiderea evenimentului muzical va fi inaugurată expoziţia „Sonorul în instantanee“ semnată de Virgil Oprina şi compusă din imagini surprinse la diferite ediţii ale Festivalului Internaţional „George Enescu“. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 5-29 septembrie 2013.


La evenimentele organizate cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Lisabona, vor fi prezenți și iniţiatoarea şi promotoarea proiectului, Oltea Şerban-Pârâu, redactor-şef al Radio România Cultural şi director artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio, şi muzicologul şi fotograful Virgil Oprina. În deschiderea recitalului, Oltea Şerban-Pârâu va susţine o scurtă conferinţă despre însemnătatea Festivalului Internaţional „George Enescu“, despre invitaţii de prestigiu pe care-i va avea în acest an, despre concertul „Vioara lui George Enescu“ şi despre expoziţia organizată cu acest prilej.

Manifestarea este concepută pentru promovarea celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional „George Enescu“.

Pornind de la proiectul „Vioara lui George Enescu la sate“, promovat în turneu naţional de Radio România Cultural şi în contextul mediatizării Festivalului Internaţional „George Enescu“ în Portugalia, Institutul Cultural Român de la Lisabona colaborează în premieră cu Centro Cultural de Belém pentru organizarea acestui proiect muzical şi expoziţional.

„Vioara lui George Enescu la sate“ este o călătorie muzicală, o inedită colaborare între două personalități ale scenei muzicale românești și internaționale: Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu, care i-a aparţinut lui George Enescu (instrument aflat actualmente în patrimoniul Muzeului național „George Enescu“) și Horia Mihail, unul dintre cei mai renumiți pianiști români ai momentului.

Număr de vizualizări :1056


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro