Concursul de debut Max Blecher / Herg Benet, ediţia a III-a

aug. 5th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Casa de editură Max Blecher (www.maxblecher.ro) şi Editura Herg Benet (www.hergbenet.ro) organizează ediţia a III-a a concursului anual de debut, secţiunile Poezie şi Proză. Premiul constă în publicarea a două manuscrise câştigătoare, astfel: la Casa de editură Max Blecher va apărea volumul de poezie, iar la Editura Herg Benet volumul de proză. Juriul concursului de debut pentru poezie este alcătuit din: Rita Chirian, Gabriel Daliș, Claudiu Komartin, Dan-Liviu Boeriu, Chris Tănăsescu (MARGENTO). Juriul concursului de debut pentru proză este alcătuit din Adrian Suciu, Sorin Delaskela şi Cristina Nemerovschi.


Condiţia principală este ca participantul să nu fi debutat până acum în volum. Nu există limită de vârstă pentru înscriere. Cele două cărţi vor fi lansate şi promovate în cadrul târgului de carte Gaudeamus 2013.
Scopul acestui concurs este descoperirea şi publicarea unor autori valoroşi încă nedebutaţi în volum. Un concurs deschis poeţilor şi prozatorilor pregătiţi să propună publicului cărţi puternice şi originale, cărţi pe care cele două edituri le vor publica şi promova în maniera în care au făcut-o cu volumele câştigătoare ale primelor două ediţii. O şansă pentru scriitorii nedebutaţi în volum de a-şi face cunoscut numele – şi, fireşte, pentru editori, de a propune publicului cărţi adevărate, actuale, greu de uitat.

Adresa de e-mail la care pot fi înscrise manuscrisele este debutMBHB@gmail.com. Data limită până la care pot fi înscrise în concurs manuscrisele este 1 octombrie 2013. Nu există condiţii în ce priveşte numărul de pagini, fontul ales pentru paginare, formatul în care va fi trimis manuscrisul.

Câştigătorii ediţiilor anterioare:
2011:
Poezie:
Matei Hutopila – Copci (http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/copci-matei-hutopila)
George Serediuc – Soarele mecanic (http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/soarele-mecanic-george-serediuc)
Proză:
Gabriel Andronache – Ich Bin Ein Berliner (http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/ich-bin-ein-berliner-gabriel-andronache)
Cosmin Cîrciova – Voia (http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/voia-cosmin-carciova)

2012:
Poezie – epistola din filipeni de Anatol Grosu (http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/epistola-din-filipeni-anatol-grosu)
Proza – Two Rabbit de Beatrice Ognenovici (http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/two-rabbit-beatrice-ognenovici)

Număr de vizualizări :1159


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro