Come to Crash. A Strident Encounter with Timon Botez

aug. 28th, 2013 | By | Category: Proiecte

Duminică, 1 septembrie 2013, de la ora 18.30, la galeria Galateca din București, va avea loc vernisajul instalației de artă și sunet „Come to Crash. A strident encounter with Timon Botez.” Proiectul face parte din expozițiile desfășurate în cadrul EBienalei, bienala internațională de artă contemporană asociată Festivalului George Enescu.


‘Come to Crash. A strident encounter with Timon Botez’ este o instalație de sunet contextuală și efemeră semnată de artistul româno-norvegian Timon Botez ce pornește de la ideea că obiectele, prin greutatea și forma lor, au un sunet inerent.

„Când un obiect este proiectat în aer, valul de energie care colapsează în spatele acestuia generează un vid. Această scurtă cavitate produce un sunet, oferindu-i obiectului o voce”, ne împărtățește Timon Botez. Proiectul combină noile tehnologii digitale cu o serie de structuri din lemn într-un aranjament vizual și senzorial ce duce cu gândul la o orchestra virtuală.

‘COME TO CRASH’ este a treia instalație-orchestră de mari dimensiuni a artistului Timon Botez. Instalația sa anterioară „Argument Infinit” a fost expusă în 2012 în orașul industrial și falimentar Detroit din SUA, în timp ce „LYDUR” a fost găzduită de Centrul Norvegian de Design și Arhitectură din Oslo, Norvegia în 2010. Botez locuiește și lucrează din 2013 în Oslo după ce a studiat și lucrat timp de 16 ani cumulat în Londra, Boston și New York.

Pe lângă instalația de artă a lui Timon Botez de la Galateca, în 2013 EBienale se extinde în afara spațiului Sălii Palatului, pregătind publicului noi provocări prin experimente – instalație și light-design, atât în aer liber cât și în galeriile de artă partenere.

Expoziția face parte din festivalul EBienale (powered by ING Bank)

Număr de vizualizări :2719


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro