” Constantin Țoiu, studiu monografic”, de Corina Stoean

aug. 27th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la editura Tracus Arte, în colecția Studii literare, a apărut volumul ” Constantin Țoiu, studiu monografic”, de Corina Stoean. Ilustrație copertă: Andrei Matei Banc.

„Corina Stoean și-a asumat misiunea dificilă, dar onorantă, de a aduna, cerceta, descoperi și consemna minuțios toate evenimentele literare și toate amănuntele biografice care alcătuiesc ceea ce se înțelege, de regulă, prin destinul unui scriitor. Și a făcut-o într-o manieră impresionantă, molipsindu-se parcă de felul de a fi și de a gândi al personajului Chiril Merișor, cel „trimis în lume să afle, să cunoască și, eventual, să judece”. Sau, mai concret, de însuși modul de a fi al scriitorului identificat cu propria mașină de scris. Căci destinului lui Țoiu, care e un „destin al cuvintelor” – o emoționantă încercare de a controla prin puterea scrisului trecerea neîndurătoare a timpului – și, într-un fel sau altul, însăși opera de ficțiune, ascunde sau metamorfozează elementele istoriei personale.” (Eugen Negrici)

Număr de vizualizări :1257


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro