“Roxanne”, în premieră mondială la Locarno

aug. 2nd, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 16 august 2013, va avea loc premiera peliculei “Roxanne”, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, peliculă selectată în secţiunea competițională “Cineasti del presente”, dedicată regizorilor aflați la primul sau al doilea film, din cadrul Festivalul Internațional de Film de la Locarno. O zi mai târziu, filmul va avea premiera și în România, în închiderea Festivalului Internațional de Film ”Anonimul” de la Sfântu Gheorghe. Festivalul de la Locarno va avea loc în perioada 7-17 august 2013.

Premiera mondială a celui mai recent lungmetraj produs de Hi Film va avea loc vineri, 16 august 2013, ora locală 11.00, în prezența regizorului Valentin Hotea, a producătorului Ada Solomon, a actorilor Diana Dumbravă, Șerban Pavlu, Anghel Damian.
“Roxanne” spune povestea lui Tavi Ionescu, 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.
Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Corina Moise.
Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean și Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.
Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC în 1995 şi a regizat mai multe scurtmetraje, printre care “Unde mergi tu, mielule?”, “Şi ce dacă?”, “Meditaţia”, şi două documentare – “D’ale Bucureștilor” și “Lucy Castle-Hotea”.
După premiera mondială de la Locarno, a doua zi, pe 17 august 2013, “Roxanne” va fi proiectat pentru prima dată în România. Evenimentul va avea loc în închiderea Festivalului Internațional de Film Anonimul de la Sfântu Gheorghe. Lungmetrajul lui Vali Hotea va ajunge în cinematografele din România în această toamnă, pe 11 octombrie 2013. “Roxanne” va fi distribuit de compania Parada Film.
Posterul filmului a fost realizat de Agenția The Drum ( Art Director: Octavian Răchită, Creative Partner: Liviu Neagoe).
“Roxanne” este o producție Hi Film în coproducție cu Abis Studio și Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Compania germană Films Boutique a achiziționat săptămâna aceasta drepturile de distribuție internațională a peliculei “Roxanne” în regia lui Vali Hotea.
De-a lungul timpului, Films Boutique a fost un promotor activ al producțiilor cinematografice românești. Printre filmele aflate în portofoliul distribuitorului german se află lungmetraje precum : “Cea mai fericită din lume” (regia Radu Jude), “Medalia de Onoare” (regia Călin Peter Netzer), “Marți, după Crăciun” (regia Radu Muntean), “Din dragoste cu cele mai bune intenții” (regia Adrian Sitaru).

Număr de vizualizări :1254


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro