Workshop Internaţional de Ceramică 2013 „Galateea Azi”, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti

iul. 26th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 1 – 13 august 2013, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Mogoşoaia, va avea loc Workshop-ul Internaţional de Ceramică 2013, ”Galateea Azi”. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi Galeria Galateea Contemporary Art (spaţiu expoziţional al Uniunii Artiştilor Plastici din România – UAP). Participă: Szilvia Ortlieb (Austria), Andrea Éva Szőcs (Ungaria), Brian Kakas (USA), Ilie Rusu (România), Simona Tănăsescu (România), Georgiana Cozma (România). Coordonatori workshop: Cristina Bolborea, Doina Mândru. Manager proiect: Georgiana Cozma.

Workshop-ul este deschis spre vizionarea unui public divers şi are un caracter educativ prin urmărirea artiştilor în procesul de realizarea lucrărilor de ceramică şi prezentarea unor noi tehnici de lucru ale artiştilor din străinătate. Totodată publicul, poate interacţiona cu artiştii şi să asiste la un schimb de experienţă dintre maniere diferite de lucru. Artiştii vor răspunde la întrebari publicului.
Pe toata durata workshop-ului se vor realiza fotografii din diverse perioade ale lucrului acestea fiind un material informativ ce va fi prezentat in cadrul conferinţei ce va avea loc în galeriei Galateea (26 septembrie 2013).
Lucrările finalizate vor face obiectul unei expoziţii ce va avea loc în Centrul Cultural Palatele, Brâncoveneşti, Mogoşoaia (8 septembrie – 12 octombrie 2013).

Programul cu publicul va fi în zilele de 10 şi 11 august, între orele 16.00 – 18.00.

”Galateea AZI” face parte din proiect amplu iniţiat cu ocazia aniversării, în anul 2013, a 60 de ani de existenţă a galeriei de artă Galateea, a 38 de ani de la primirea numelui care a consacrat-o. Anul acesta, galeria Galateea împlineşte doi ani de funcţionare de la redefinirea vizuală şi conceptuală ca spaţiu expoziţional contemporan pentru arta ceramicii. Proiectul conţine o serie de trei evenimente ce urmăresc modalităţile de exprimare şi comunicare artistică prin intermediul materialelor, tehnicilor şi tehnologiilor artei ceramicii.

Număr de vizualizări :1593


One Comment to “Workshop Internaţional de Ceramică 2013 „Galateea Azi”, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti”

  1. Profu' spune:

    Interesant acest wokshop ca idee ! Prin natura lui, efortul de creatie in domeniul delicat al ceramicii presupune parcurgerea unor etape pe care publicul nu le poate vedea in mod normal. E vorba de procesele care premerg arsul in cuptoare, e vorba despre operatiunile care se fac intre doua arderi, de arderile respective, samd.
    Asadar, cum se va desfasura, in mod concret, acest workshop ? Ce va putea sa vada publicul in dupa-amiezele zilelor de 10 si 11 august ? Cred ca doar niste opere finite, ca intr-o expozitie obisnuita. Caci ce altceva ?

    Ar fi fost interesant ca publicul sa poata participa -pe parcursul mai multor zile- la toate etapele realizarii unei lucrari de ceramica: de la partea de inceput (de la pregatirea materialului brut) si pana la opera artistica finita. Adica ceva in sensul celor vazute -in domeniul sticlariei comerciale- la Murano, unde, sub ochii turistilor curiosi, artizanii „creaza” cate un calut din sticla topita ! Inteleg ca la ceramica lucrurile nu stau asa catusi de putin. Nu este chiar asa de simplu.

    Citind doar programul de mai sus, pot sa cred foarte usor ca artistii (romani sau straini) isi vor prezenta creatii mai vechi si … atat. Workshopul ar presupe insa altceva. Ma insel ?

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro