Romanul “Viaţa mea pe net” de Alexandra Ares, nominalizat la premiul “Readers Favorite”

iul. 16th, 2013 | By | Category: Postcard

Volumul “Viaţa mea pe net” de Alexandra Ares, Editura Polirom, 2012, apărut în traducerea Larisei Copăceanu, a fost nominalizat la premiul internaţional „Readers Favorite” din America, la categoria „Ficţiune/Umor”. Câştigătorii de la „Readers Favorite” vor fi anunţaţi în data de 23 noiembrie 2013, la Regency Hotel din Miami, în cadrul unei ceremonii care va deschide Miami Book Fair. Concursul “Readers Favorite” este deschis tuturor cărţilor din lume publicate în limba engleză, iar rezultatele sunt stabilite de bloggeri şi cititori, reprezentând un barometru de popularitate.

Aceasta este cea de-a doua nominalizare la un premiu american pentru “Viaţa mea pe net/My Life on Craigslist”, după ce în 2011 prima ediţie a romanului a fost nominalizată la cea mai bună carte a anului, Best Book Awards USA pentru Women Fiction, oferit de organizaţia US Book News din Los Angeles.

Anul trecut, cea mai recentă carte a sa, “The Other Girl”, încă nepublicată în România, a primit distincţia de Cea mai bună novella independentă din SUA la Next Generation Indie Awards, un echivalent al premiilor Sundance pentru carte, la o ceremonie la Plaza Hotel din New York.

Autoarea a mai obţinut în luna martie o distincţie de finalist şi o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews pentru romanul “Visătoarele” (Polirom, 2008).

“Viaţa mea pe net” este o satiră a felului în care Internetul a pervertit modul de relaţionare sentimentală a multor oameni, oferind totodată o oglindă acidă a moravurilor de ultimă oră ale tinerilor americani în cursa pentru supravieţuire şi pentru a avea un partener.” (editorii)

Absolventă a Facultăţii de Teatrologie din cadrul UNATC Bucureşti, Alexandra Ares a lucrat ca redactor şi realizator pentru Redacţia Teatru din TVR (1992-1997), realizând zeci de emisiuni Gong, Scena şi Maeştrii Tea­trului Românesc, printre care: Profil Victor Rebengiuc la 60 de ani (1993), Avignon (1995), Amintiri din viitor (1997) şi docudrama „Danaidele” la New York cu George Ivaşcu (1997). În 1998 a emigrat în Statele Unite, la New York, şi a lucrat pentru diverse televiziuni, case de producţie şi sindicate de ştiri americane (1999-2005), pentru Adunarea Generală a ONU (2005) şi UNDP (2006).

În prezent îşi împarte timpul între Manhattan şi Bucureşti şi scrie atât în limba engleză, cât şi în limba română. În România a mai publicat Exilată în trecut, la Editura Cartea Românească, Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale, la Editura Aldine şi piesa bilingvă Waking Beauty-Frumoasa ador­mită şi trezită, care s-a jucat într-un spectacol-lectură pe Off-Broadway şi a fost distribuită în Drama Bookstore din New York. De asemenea, Waking Beauty-Frumoasa ador­mită şi trezită va apărea anul acesta în Turcia.

Alexandra Ares este membră a Pen American Center din SUA şi a Uniunii Scriitorilor din România, şi editoarea fondatoare a magazinului literar Manhattan Chronicles.

Număr de vizualizări :1123


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro