Radio România Cultural lansează Revista literară radio, Revista teatrală radio Revista muzicală radio

iul. 15th, 2013 | By | Category: Eveniment

Radio România Cultural va lansa în toamnă, în preajma aniversării a 85 de ani de la înfiinţarea radioului public, trei proiecte complexe: Revista literară radio, Revista teatrală radio Revista muzicală radio.

“Postul Radio România Cultural confirmă astfel evoluţia sa din ultimii ani, oferind emisiuni premium realizate de echipele sale de profesionişti, prin care îmbină tradiţia şi mijloacele clasice cu multimedia şi cu cele mai recente tendinţe radiofonice europene. Cele trei Reviste radio: literară, teatrală şi muzicală nu vor face excepţie, ca emisiuni vii, actuale şi de actualitate, cu deschidere către publicul larg şi de diferite vârste.

Păstrând standardele impuse de-a lungul vremii de echipele care au lucrat la astfel de emisiuni, tineri realizatori ai Radio România Cultural, nume în ascensiune în lumea culturală lucrează la lansarea noilor concepte, care se integrează în seria manifestărilor prilejuită de aniversarea de 85 de ani a Radio România.

Misiunea culturală şi educativă este definitorie pentru activitatea Radio România încă de la înfiinţare, mărturie stând emisiunile si înregistrările de fonotecă cu valoare inestimabilă pentru cultura română. Emisiuni binecunoscute şi longevive vor îmbrăca din toamnă haine noi, pentru a ajunge la cât mai mulţi ascultători, fie maturi iubitori de cultură, fie tineri interesaţi de orientările artistice şi culturale actuale, din literatură, teatru sau muzică.

Revista literară radio, Revista teatrală radio şi Revista muzicală radio vor fi lansate ca platforme multimedia, cu componente on air şi online. Componenta online a emisiunii prevede o secţiune specială, complexă, Revista literară radio, Revista teatrală radio şi Revista muzicală radio contribuind totodată la crearea unor secţiuni de podcast pe site-ul postului Radio România Cultural, cu ample serii de materiale audio, text, foto, video.

Prin această diversitate, proiectele vor deveni platforme multimedia complexe, la nivelul cerinţelor, contemporane, păstrând legătura cu tradiţia, aşa cum este cazul emisiunii Revista literară radio, iniţiată de Vasile Voiculescu.” (Radio România Cultural)

Număr de vizualizări :1784


3 Comments to “Radio România Cultural lansează Revista literară radio, Revista teatrală radio Revista muzicală radio”

  1. adinadanieladumitrescu spune:

    Salut iniţiativa! O translaţie întreruptă, reluată în vector multiplicat în consistenţă. Vechea şi noua literatură unite într-un fir rezistent, ce provocare! Sper în reuşita ei!

  2. livia spune:

    O iniţiativă admirabilă.

  3. Sa speram! Cu TVR Cultural, am patit-o.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro