Orchestra Regală Olandeză concertează la București

iul. 14th, 2013 | By | Category: Eveniment

Orchestra Regală Olandeză (Royal Concertgebouw Orchestra) marchează împlinirea a 125 de ani de activitate printr-un turneu internaţional al acesteia pe şase continente. Concertele din România vor fi susținute pe 21 şi 22 septembrie 2013, la Sala Palatului, în cadrul Festivalului Internaţional ”George Enescu”.

Potrivit Agerpres, ”Concertul ce a inaugurat turneul orchestrei în America de Sud a avut loc la bordul unei aeronave KLM ce a transportat întreaga orchestră la Sao Paulo. Astfel, toţi pasagerii zborului KL791, din 21 iunie, cu destinaţia Sao Paulo, au putut sărbători Ziua Mondială a Muzicii prin două mini-concerte de muzică clasică la 10.000 de metri altitudine”.

Printre membrii orchestrei care au susţinut acest concert se află şi românul Liviu Prunaru, violonist în orchestra Royal Concertgebouw din Amsterdam şi profesor de vioară la ‘Academia Menuhin’ din Gstaad (Elveţia).

Concertele de la Bucuresti vor fi susținute la Sala Palatului pe 21 septembrie 2013, de la ora 19.30 și respectiv 22 septembrie 2013, de la ora 11.00.

Număr de vizualizări :1154


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro