Octavian Saiu susține la Tel Aviv o conferință despre teatrul românesc de azi

iul. 5th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 18 iulie 2013, conf. univ. dr. Octavian Saiu va susține la Teatrul Karov din Tel Aviv conferinţa „Spaţiul ca mijloc de expresie. O privire asupra teatrului românesc de astăzi“. Conferința va fi susținută în limba engleză și va fi prefațată de Nicu Nitai – regizor, actor, fondator şi director al Teatrului Karov din Tel Aviv. Teatrul activează, de la înfiinţarea din anul 2001, sub egida Ministerului Culturii din Israel şi a Primăriei oraşului Tel Aviv şi are un program continuu de promovare a creaţiilor dramaturgice româneşti pentru publicul israelian (piese traduse şi puse în scenă în limba ebraică). Proiectul face parte din Programul-cadru pentru poziţionarea creaţiei româneşti contemporane în dialogul intercultural și este organizat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în cooperare cu Direcția Programe din cadrul Direcției Generale a Reprezentanțelor în Străinătate.

Octavian Saiu este conf. univ. dr. la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ din București, cercetător şi critic de teatru. Are un doctorat în studii teatrale şi unul în literatură comparată. Predă la universităţi din România şi Noua Zeelandă şi a fost, în 2008 şi 2011-2012, Visiting Fellow la University of London. De-a lungul timpului, a participat la conferinţe academice şi festivaluri de teatru în Europa, Asia, America, Australia şi Noua Zeelandă. A prezentat emisiuni culturale de televiziune, a publicat în reviste naţionale şi internaţionale, şi a colaborat la editarea primei Enciclopedii a receptării lui Samuel Beckett, tipărită la Londra. Este Vicepreşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru (AICT) – Secţia Română şi Director al Centrului de Studii Eugène Ionesco – Samuel Beckett. A publicat volumele În căutarea spaţiului pierdut (Nemira, 2008) / In Search of Lost Space (UNATC Press, 2010), Beckett. Pur şi Simplu (Paideia, 2009 – Premiul Criticii pentru carte de teatru), Fedra, de la Euripide la Racine, de la Seneca la Sarah Kane (Paralela 45, 2010), Ionescu/Ionesco: un veac de ambiguitate (Paideia, 2011) şi Posteritatea absurdului (Paideia, 2012). Premiul UNITER pentru Critică de teatru, 2013.

Număr de vizualizări :1013


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro