”5 broken cameras”, premiat la Sundance și nominalizat la Oscar, proiectat în Dianei Patru în prezența unuia dintre regizori

iul. 3rd, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 4 iulie 2013, de la ora 19.30, în Dianei Patru din București, vor avea loc o proiecție de film și o dezbatere cu regizorul Guy Davidi. Este vorba despre filmul ”5 broken cameras”, co-regizat de un palestinian – Emad Burnat și un israelian – Guy Davidi, filmat aproape integral de Emad Burat, care și-a cumpărat prima cameră odată cu nașterea celui mai tânăr copil al său, în 2005.


Structurat în jurul distrugerii celor 5 camere ale lui Burnat, filmul celor doi cineaști se centrează pe viața unei familii aflată într-o zonă de conflict iminent. Filmul, care a câștigat premiul pentru regie la Sundance în 2012 și a fost nominalizat pentru Oscar la categoria cel mai bun film străin, e o mărturie vie a vieții la granița dintre libertate și represiune.

Aflat pentru prima dată în România, unul din regizori, Guy Davidi, posesor al dublei cetățenii israelo-române, va fi prezent la proiecție și la dezbaterea de după.

Filmul este subtitrat în limba română și intrarea este liberă.

Număr de vizualizări :1200


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro