FânFest Roșia Montană, aflat la ediția a opta

iul. 3rd, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 15 – 18 august 2013, la Roşia Montană va avea loc cea de-a opta ediție a festivalului FânFest. Anul acesta, în premieră la FânFest, direct de la Bienala de la Veneția, va fi prezentă și compania italiană de teatru Motus, cu un spectacol-intervenţie special creat pentru Roşia Montană. Un eveniment organizat de Asociația Alburnus Maior, în cadrul Campaniei ”Salvați Roșia Montană”.


În perioada FânFest, Roșia Montană se transformă într-o mare scenă. Curțile devin spații de spectacole și interacțiune activistă, casele – săli de expoziții, poienile – amfiteatru pentru concerte. Atât pentru cei ce se găsesc la prima vizită cât și pentru vechii cunoscători, programul propus de echipa festivalului este presărat cu evenimente speciale, dezbateri și conferințe ce promovează patrimoniul Roșiei Montane pentru înscrierea sa în UNESCO.

Ca şi la ediţiile precedente, programul festivalului include spectacole de teatru.

De asemenea, vor exista o serie de workshop-uri în cadrul proiectului ”Teatru Civic”, un proiect finanţat de Asociaţia Fondului Cultural Naţional. ”Forumul Social Activist”, aflat la cea de-a doua ediție, va prezenta dezbateri şi ateliere pe diferite subiecte sociale şi de mediu, probleme ce afectează comunităţi din România şi Europa. Programul va fi întregit de expoziţii precum Muzeul Campaniei Salvați Roșia Montană și lucrările lui Laurențiu Ridiche de artă protestatară. Concertele de muzică vor aduce pe scena festivalului trupe precum Travka, Luna Amară, Implant Pentru Refuz, Blanoz, Norzeatic, Negură Bunget sau Krema Kawa şi multe altele. Din program nu vor lipsi nici conferinţele, lecturile publice, bibliotecă liberă, activităţile recreative precum percuţie, capoeira, tai chi, reiki, jonglerii, slackline, parapantă, astronomie, hamace, masaj, jocuri de societate, ateliere de croşetat. Secţiunea de turism a festivalului va oferi tururi ghidate pe jos şi pe bicicletă, povestiri la foc, proiecții de filme documentare de mediu şi sociale, o Piaţa Ţărănească și o Zonă a Copiilor.

„În acest an, poate mai mult ca oricând, avem nevoie de sprijinul tuturor pentru a face tot ce ne-am propus în cadrul FânFest. Puteţi ajuta la realizarea festivalului accesând site-ul tinyurl.com/DONEAZA-FF2013 şi donând orice sumă doriţi! Pentru că, la urma urmei, FânFest nu e doar un festival pentru oameni, ci şi despre oameni, despre solidaritatea lor.” a declarat Mihnea Blidariu, unul dintre organizatori.

„Sunt niște politicieni pe la București care au impresia că vara aceasta este ultima pe care noi ne-o vom petrece la Roșia Montană. Acești politicieni lucrează acum de zor să schimbe legi și să aprobe proiectul de distrugere cu cianuri. Noi nu vom pleca de aici niciodată și îi invităm pe toți cei ce vor să cunoască Roșia Montană să ia parte la FânFest și în acest an pentru a le arăta că politicienii trebuie să facă și ce vor românii, nu doar canadienii. Roșia Montană există prin tine și prin toți cei ce cred, ca si mine, că oamenii sunt mai importanți decât aurul.” – a declarat Eugen David, președintele Alburnus Maior.

Programul festivalului va fi actualizat permanent pe pagina www.fanfest.ro

Număr de vizualizări :1189


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro