„Descoperă România”, turneu extraordinar cu ICon Arts Trio

iul. 23rd, 2013 | By | Category: Postcard

În perioada 11 – 18 august 2013, se va desfăşura evenimentul cultural – turistic „Descoperă România”, care propune publicului o călătorie ghidată de ICon Arts Trio. Pe 11 august 2013, la Roma, la Accademia di Romania, va avea loc primul recital, urmând ca muzica semnată de GeorgeEnescu, Ernő Dohnányi și Franz Schubert să pătrundă în spaţii turistice românești: la marea întindere viticolă de pe malul Dunării – Domeniile Ostrov – sala de degustare (vineri, 16 august, ora 19), Castelul Peleș – sala de muzică (17 august, ora 17) și Palatul Mogoșoaia – sala scoarțelor (18 august, ora 17). AgentiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

„Radio România Cultural, Asociația Pro Valores, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi ExcesMusic vă propun să descoperiți o Românie reală, o Românie a înțelegerii și conlucrării interetnice, o Românie a oamenilor  talentați, creativi și valoroși, o Românie a bogățiilor turistice, o Românie cu un potențial cultural – turistic imens.” (organizatorii)

Icon Arts Trio este alcătuit din tineri muzicieni valoroşi, care s-au impus la mai multe competiţii naţionale şi internaţionale şi s-au perfecţionat cu muzicieni de renume.

Violonistul Simon Csongor, o valoare a şcolii muzicale târgu – mureşene, a câştigat peste 10 premii la concursuri naţionale şi internaţionale, a susţinut recitaluri în întreaga ţară şi concerte în calitate de solist cu diferite orchestre, este Student al Academiei Gheorghe Dima din Cluj şi deşi are doar 20 ani este membru al Filarmonicii Transilvania.

Violoncelista Csilla Kecskes Aved este de asemenea din Târgu Mureş, în prezent studiază la Universitatea de Arte din Zurich (Elveţia), s-a remarcat în cadrul proiectului SoNoRo, a fost solistă a Filarmonicii târgu-mureşene şi a Orchestrei de Cameră din Budapesta.

Violistul Mihai Cocea este din Bucureşti, iar după absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti s-a perfecționat la Universitatea de Arte din Zurich și la Academia Regală din Londra. A câștigat numeroase premii la concursuri desfășurate în România și Anglia, iar în ianuarie 2013 a fost finalist al concursului international YuriBashmet de la Moscova.

Mai multe amănunte pe: http://descoperaromaniaturneu.wordpress.com

Organizatori: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Radio România Cultural, ExcesMusic și Asociația Pro Valores.

Parteneri: Accademia di Romania, Primăria Municipiului București, Consiliul General al Municipiului București, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Programul Oportunităţi la tine acasă, Muzeul Național Peleș, Domeniile Ostrov şi Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București.

Parteneri media –Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Artindex, Revista Tango, Looms, Onlinegallery.ro, SensoTv, Diseara.ro, Modernism, Calendar evenimente, Art Act magazine.

.

Număr de vizualizări :1264


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro