Câştigătorii burselor Gabriela Tudor 2013 în management cultural

iul. 21st, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Comisia de selecţie internaţională formată din Irina Cioş (curator şi director CIAC), Ghislaine Boddington (creative director body>data>space), Maria Rus Bojan (curator/director Fundaţia Project Stichting Amsterdam), Ramona Mitrică (director, Profusion, Londra) şi Cosmin Manolescu (director executiv Fundaţia Gabriela Tudor) a decis, pe baza dosarelor de candidatură depuse şi a interviurilor finale, ca în 2013 să fie acordate două burse în management cultural. Bursele au fost acordate Ioanei Calen (Modulab) şi lui Jean-Lorin Sterian (teatrul Lorgean).

Ioana Calen are un background teoretic, fiind absolventă Facultății de Filosofie, are o experiență jurnalistică de peste șapte ani în domenii precum cultură, new media, artă și lifestyle. Din 2008 este project manager Modulab (www.modulab.ro), un laborator de artă și inovație cross media din București, în cadrul căruia este interesată mai ales de partea de cercetare teoretică și diseminare de conținut. Din 2012 este consultant în cadrul laboratorului de cercetare în neuromarketing, Buyer Brain.

Jean-Lorin Sterian este scriitor şi performer. A terminat masterul de antropologie la SNSPA. În 2008 a creat lorgean theatre, primul teatru de apartament din România, despre care a publicat şi un volum în 2012. Ca manager cultural a organizat stagiunea de spectacole “Se joacă cu casa deschisă”, un festival de teatru în autobuz şi pregăteşte pentru 2014 festivalul HomeFest, dedicat evenimentelor artistice desfăşurate exclusiv în spaţiul domestic.

În cadrul celor două burse oferite de Fundaţia Gabriela Tudor într-un format nou, Ioana Calen şi Jean-Lorin Sterian vor primi fiecare un sprijin financiar în valoare de 1.500 de Euro pentru implementarea proiectelor proprii şi pentru organizarea unor vizite profesionale în străinătate precum şi consultanţă gratuită şi sprijin în implementarea proiectelor la care lucrează.

Bursele Gabriela Tudor 2013 sunt o inițiativă United Experts/Fundaţia Gabriela Tudor, realizate în cadrul programului “ZonaD – Formare profesionala”, proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, realizat cu sprijinul financiar oferit de Maria Rus Bojan/Project Stiching Foundation din Amsterdam şi Programul Cultural Elveţian în Romania.

Mai multe informaţii la pagina web: www.gabrielatudor.ro

Număr de vizualizări :1649


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro