„A.D. 3874. Cronică fantastică”, după I.L. Caragiale, la Teatrul Mignon

iul. 25th, 2013 | By | Category: Eveniment

Luni, 29 iulie 2013, ora 20:30, la Teatrul Mignon (Str. Hristo Botev nr. 1, Bucureşti), va avea loc spectacolul „A.D. 3874. Cronică fantastică”!, după I.L. Caragiale, în regia lui Marius Costache, cu Eduard Cârlan, Bogdan Costea, Eduard Haris.

“Eduard Cârlan, Bogdan Costea şi Eduard Haris dau viaţă personajelor dintr-un text scris de Caragiale la numai 22 de ani, în care acţiunea se petrece în anul 3874, în China… dar câte lucruri nu sunt asemănătoare cu realitatea vremurilor sale… şi ale noastre…
La noi, în București cel puțin, vara e cald și lene. Și multe covrigării și, pe măsură, braserii. „Și oameni fel de fel, și mai așa și mai așa”. Noaptea e mai racoare, „tot poți pentru ca să zici că respiri”. Și la vreme de seară limba omului se dezleagă și dă-i fălci la vorbă.
Dincolo de „marea trăncăneală”, simțim în opera lui Caragiale o adiere a suprafirescului care dă târcoale. Spectacolul nostru studiază permanențele umane, bazate pe imortalitatea spiritului lui Mitică, și, mergând mai departe, identificând chiar imixtiunea unei lumi supranaturale într-a noastră. Pentru noi, cotidianul este o taină. Iar în acest spectacol ne-am făcut o profesiune de credință în a potența taina prin taină, nevrând să denumim – nici nu credem că se poate – CINE, CE și CUM ne bântuie.” (organizatorii)

Mai multe detalii la pagina web: http://www.teatrulmignon.ro/

Număr de vizualizări :1274


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro