“English Over a Cup of ICE Tea” la Shakespeare School

iul. 30th, 2013 | By | Category: Eveniment

Shakespeare School este centrul de învăţare a limbii engleze din București, recunoscut de Cambridge ESOL, care pregăteşte anual peste 1.500 de copii și tineri (4-25 ani). Cu trei sedii și o istorie de peste 10 ani, Shakespeare School se mândreşte cu mii de cursanţi care au făcut performanţa în limba engleză, în ţară şi în străinătate, după ce i-au urmat cursurile. Modul de predare interactiv, abordarea caldă a profesorilor şi măsurarea lunară a rezultatelor definesc metoda Shakespeare School. Centrul oferă cursuri anuale pentru fiecare vârstă şi nivel de performanţă, cursuri de vară, tabere de engleză în ţară şi străinătate, cursuri pentru examenele Cambridge, TOEFL şi IELTS, cluburi de conversaţie cu profesor nativ şi un program de mentoring pentru părinţi. Clubul Shakespeare School are atât modul de an şcolar, cât şi de vară. Sub denumirea “English Over a Cup of ICE Tea”, modulul de vară durează două săptămâni cu întâlniri zilnice de două ore şi se încheie cu o petrecere cu ceai englezesc răcoritor. Cei care vor să scape de emoţii şi să capete fluenţa în exprimare, dar şi un accent britanic de invidiat se pot înscrie până pe 9 august la numărul 021.230.20.06 sau pe site-ul www.shakespeare-school.ro.

“Pentru că oamenilor le este mai frică de vorbitul în public decât de moarte, tindem să ne ferim de dialog atunci când învăţăm o limbă străine. Învăţăm să citim, să înţelegem ce ni se spune, să scriem, iar ultima treaptă rămâne conversaţia pentru a nu strecutra vreo greşeală în fluxul rapid al dialogului.

Pentru a prinde curaj să ne exprimăm liber ideile, soluţia este simplă: bariera timidităţii poate fi depăşită doar prin exerciţiu şi dialog. Putem să ne propunem să vorbim cu prietenii în acea limbă, putem vizita o ţară în care se vorbeşte limba respectivă, sau putem să ne antrenăm citind cu voce tare pentru a ne familiariza cu pronunţia. O metodă eficienţa este participarea la cluburi de conversaţie special create pentru că participanţii să prindă încredere şi curaj.

La Shakespeare School există un astfel de club de conversaţie unde copiii şi tinerii capăta fluenţa în exprimare într-un cadru relaxat şi pot discuta pe temele care îi preocupă: muzică, sport, celebrităţi sau carieră pe care îşi doresc să o urmeze.  Chris Smeeton este profesorul britanic care îi poartă pe cursanţi în lumea conversaţiei şi îi cucereşte cu umorul englezesc, dar şi cu activităţi interactive care îi încurajează să vorbească. “Cursul este foarte creativ şi te ajuta să vorbeşti deschis pe tot felul de teme, iar activităţile au fost mereu surprinzătoare. Nu a fost nicio şedinţă la care să nu râdem şi la care Chris să nu ne facă să ne gândim, să medităm asupra unui subiect.”, a mărturisit Andeea, cursantă a clubului.

Număr de vizualizări :1106


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro