”Constantin Țoiu. Studiu monografic” de Corina Stoean

iul. 2nd, 2013 | By | Category: Carte in lucru

În curând, la editura Tracus Arte, va apărea volumul ”Constantin Țoiu. Studiu monografic” de Corina Stoean. Coperta este realizată de Andrei Matei Banc, toc cu peniță – tuș pe hârtie.

”Corina Stoean şi-a asumat misiunea dificilă, dar onorantă, de a aduna, cerceta, descoperi şi consemna minuţios toate evenimentele literare şi toate amănuntele biografice care alcătuiesc ceea ce se înţelege, de regulă, prin destinul unui scriitor. Şi a făcut-o într-o manieră impresionantă, molipsindu-se parcă de felul de a fi şi de a gândi al personajului Chiril Merişor, cel „trimis în lume să afle, să cunoască şi, eventual, să judece”. Sau, mai concret, de însuşi modul de a fi al scriitorului identificat cu propria mașină de scris. Căci destinul lui Țoiu, care e un „destin al cuvintelor” – o emoţionantă încercare de a controla prin puterea scrisului trecerea neîndurătoare a timpului – şi, într-un fel sau altul, însăşi opera de ficţiune, ascunde sau metamorfozează elementele istoriei personale.” (Eugen Negrici)

Număr de vizualizări :2430


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro