“Marea Trezire” de Bodhidharma

iul. 9th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Herald, în colecţia “Zen”, a apărut volumul “Marea Trezire” de Bodhidharma, traducere de Radu Duma.

“Istoria Ch’an-ului începe cu ziua în care Bodhidharma a sosit în China, în anul 520 d.Ch. El a venit din India ca purtător al unui mesaj particular: „O transmisie specială în afara Scripturilor; Totala dependenţă faţă de concepte şi scrieri; O comunicare directă de la minte la minte; Contemplarea propriei naturi şi realizarea stării de Buddha”. Aceste patru aspecte descriu principiile învăţăturii Zen aşa cum aceasta se distinge de doctrinele celorlalte şcoli budiste deja existente în China.

Volumul „Marea Trezire” reuneşte toate tratatele atribuite lui Bodhidharma, şi care s-au bucurat de o largă circulaţie în epoca autorului: „Dincolo de gândire”, „Despre trezire”, „Contemplarea minţii”, „Analele transmisiei Lampii”. Acestea sunt profund impregnate de spiritul Zenului, de „măduva învăţăturii tăcute” a primului patriarh Zen.” (editorii)

Număr de vizualizări :1451


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro