“Artele plastice în România 1945-1989. Cu o addenda 1990-2010” de Magda Cârneci

iul. 25th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în “Colecţia de Artă”, a apărut volumul “Artele plastice în România 1945-1989. Cu o addenda 1990-2010” de Magda Cârneci, ediţia a II‑a revăzută, adăugită şi ilustrată.

“După instaurarea regimului comunist, evoluţia artei româneşti a început să difere semnificativ de cea a artei din ţările rămase în afara blocului totalitar. Pornind de la premisa că această evoluţie a fost determinată de reguli socioculturale specifice, Magda Cârneci analizează raportul dintre sfera puterii şi sfera artistică de-a lungul întregii perioade comuniste, propunând o viziune sintetică, în care istoria artei se îmbină cu politologia şi sociologia. În completarea acestei analize, addenda schiţează evoluţia artelor plastice după decembrie 1989, când România intră într-o nouă „eră estetică”. Volumul ne oferă o istorie a tendinţelor stilistice şi a personalităţilor artistice, dar şi o altfel de lectură a artei româneşti moderne, bazată pe noi unghiuri de interpretare şi ilustrată cu reproduceri ale unor opere reprezentative pentru perioada respectivă.” (editorii)

Număr de vizualizări :1531


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro