USR Cluj este alături de Ştefan Manasia, Claudiu Groza şi Ioan Pavel Azap

iun. 7th, 2013 | By | Category: Postcard

Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj a emis un comunicat de presă prin care sprijină dreptul la opinie al scriitorilor redacţiei “Tribuna” – respectiv Ştefan Manasia, Claudiu Groza şi Ioan Pavel Azap – şi se alătură demersurilor pe care aceştia le-au desfăşurat şi le desfăşoară în legătură cu situaţia tensionată din cadrul revistei „Tribuna”. Mai mult, de curând, noul manager al publicaţiei le-a desfăcut acestor scriitori contractele de muncă în mod abuziv. Redăm comunicatul USR – Filiala Cluj, precizând că AgenţiadeCarte.ro şi Dan Mircea Cipariu sprijină acţiunile întreprinse de Ştefan Manasia, Claudiu Groza şi Ioan Pavel Azap.

“Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România constată, cu stupoare şi nelinişte, că tensiunile ivite în redacţia Tribuna odată cu schimbarea conducerii revistei se agravează şi că protestele lansate în urmă cu câteva luni de 531 de semnatari, precum şi demersurile noastre complementare nu au primit niciun răspuns.

Semnalăm faptul că managerul revistei Tribuna, Mircea Arman, folosind editorialele revistei şi mijloace private de comunicare, s-a dedat şi se dedă la ameninţări, insulte şi calomnii la adresa scriitorilor şi oamenilor de cultură, a culturii române în întregul ei.

Revista Tribuna, simbol al Clujului cultural, a fost târâtă într-un scandal nedemn. Un conflict local, care putea fi rapid soluţionat, a fost transformat, prin lipsa de reacţie a autorităţilor responsabile, într-un imund scandal naţional, pe cale de a deveni internaţional şi de a fi politizat în mod abuziv. Desfacerea contractelor de muncă ale celor trei redactori de la Tribuna este doar unul dintre efectele deplorabile ale acestei situaţii nerezolvate la timp.

Cerem stăruitor autorităţilor locale şi naţionale abilitate să intervină decis şi grabnic pentru o soluţionare corectă a acestei stări de lucruri, în spiritul legilor în vigoare, în consens cu valorile democraţiei şi ale civilităţii.”

Membrii Comitetului de conducere al Filialei Cluj a USR şi ai Consiliului USR

(Irina Petraş, Doina Cetea, Marta Petreu, Ion Vartic,

Ovidiu Pecican, Adrian Popescu, Mircea Opriţă,

Mihai Dragolea, Ion Cristofor)

Au mai semnat: Gabriela Lungu, Aurel Rău, Ion Pop, Ioan Pintea, Ion Mureşan, Alex Goldiş, Doina Opriţă, Dan Mircea Cipariu

Lista rămâne deschisă

Număr de vizualizări :1786


One Comment to “USR Cluj este alături de Ştefan Manasia, Claudiu Groza şi Ioan Pavel Azap”

  1. Stefan Mitroi spune:

    Intru și eu pe listă.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro