Premiile revistei “Luceafărul de dimineaţă” pe anul 2012

iun. 12th, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 12 iunie 2013, ora 12:00, în sala de consiliu a Uniunii Scriitorilor din România (Calea Victoriei nr. 133, Bucureşti), a avut loc decernarea premiilor revistei “Luceafărul de dimineaţă”, oferite cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii. Juriul a fost format din Gabriel Chifu, Dan Cristea şi Horia Gârbea.

“Premiile revistei “Luceafărul de dimineaţă” au o tradiţie, şi chiar putem să fim mândri de aceasta. Anul acesta m-am gândit să facem un gest destul de rar întâlnit în lumea scriitoricească şi, în general, în societatea noastră.  Astfel, premiile răsplătesc loialitatea, fidelitatea faţă de această revistă, continuitatea, dar şi valoarea tuturor acestor colaboratori ai “Luceafărului de dimineaţă”. (…) Cei care au primit aceste premii sunt colaboratori vechi şi constanţi ai revistei, asigură viaţa revistei, s-au aflat alături de noi şi în momentele bune şi în cele mai puţin bune, au asigurat existenţa revistei prin rubricile pe care le semnează. (…) În sală se află o persoană care a ajutat revista foarte mult, ar merita un premiu de fidelitate, este vorba de Ioan Matei, reprezentând Ministerul Culturii. Menţionez încă o dată că aceste premii au fost posibile cu sprijinul Ministerului Culturii. De asemenea, îi mulţumesc şi domnului Neculai Onţanu, primarul bucureştean al sectorului 2, care a făcut posibilă apariţia revistei o lungă perioadă de timp.” (Dan Cristea)

Au fost acordate următoarele premii:

Premiul special al revistei „Luceafărul de dimineaţă”: Radu Aldulescu

Premiul pentru eseu: Gelu Negrea

Premiul pentru cronică plastică: Iolanda Malamen

Premiul pentru cronică de film: Călin Stănculescu

Premiul pentru publicistică: Andra Rotaru

Premiul pentru critică literară: Andrea Hedeş

Premiul pentru debut: Simona Dumitrache

La finalul festivităţii de decernare a premiilor revistei “Luceafărul” a avut loc un recital poetic, Iolanda Malamen şi Simona Dumitrache citind din creaţiile proprii.

Număr de vizualizări :1823


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro