Muzeul Literaturii Române Iași inaugurează proiectul COLIBA

iun. 2nd, 2013 | By | Category: Eveniment

Duminică, ora 16:00, în Piața Unirii din Iaşi, va avea loc inaugurarea oficială a proiectului COLIBA, în prezența directorului Muzeului Literaturii Române Iași, domnul Dan Lungu. COLIBA reprezintă propunerea câștigătoare a Asociației NEA pentru revitalizarea imaginii Muzeului Literaturii Române Iași din cadrul proiectului „Cafeneaua Publică” al Fundației Comunitare Iași. Aceasta constă în construirea unui muzeu în miniatură care vine să împace caracterul mobil al prezentului cu conținutul informativ specific muzeelor.

Activitățile propuse pentru interiorul Căsuței sunt menite să fie interactive și atrăgătoare pentru vizitatori. De asemenea, cei interesați vor putea regăsi o hartă a evenimentelor culturale din oraș, cu zone de interes și principalele obiective de vizitat. COLIBA se va deplasa în oraș timp de o lună, schimbându-și locația periodic pentru a fi conectată la evenimentele outdoor ale orașului Iași. Traseul va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a Muzeului Literaturii Române Iași.

Acțiunea COLIBA se aliniază strategiei  de revitalizare a Muzeului Literaturii Române Iași,  cu cele 11 muzee/case memoriale aflate sub egida sa, de promovare a valorilor literare și de apropiere de publicul tânăr prin colaborarea cu cât mai multe arte și industrii locale și regionale.

Număr de vizualizări :1435


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro