Musicalul «Cenuşăreasa şi eu», mini-turneu al Teatrului Koper

iun. 4th, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 6 iunie 2013, ora 19.00, la sala ArCuB (str. Batiştei nr. 14, Bucureşti) şi vineri, 7 iunie 2013, ora 19.30, la Ateneul «Nicolae Bălcescu» (str. Episcopiei 27, Giurgiu), vor avea loc două reprezentaţii ale musicalului «Cenuşăreasa şi eu», regia Katja Pegan, muzică de Patrik Greblo, costume de Ana Matijević, mini-turneu al Teatrului Koper. Eveniment organizat de Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti, în colaborare cu Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti – ArCuB şi cu Primăria Municipiului Giurgiu.

“Spectacolul se adresează tuturor celor pentru care basmele, mai ales cele însoţite de muzică şi balet, sunt un prilej de desfătare. Spre deosebire de eroina binecunoscutei poveşti a fraţilor Grimm, eroina din spectacolul Katjei Pegan nu este mulţumită de alesul inimii sale. Odată ajunsă la faimosul bal de la Curte, Cenuşăreasa, pe care zâna o ajutase să devină „cea mai nurlie”, descoperă că fiul împăratului este un adevărat tiran şi că locul ei nu este alături de un prinţ hain şi bădăran. Aşa că o roagă pe zână să-i „scoată din pălărie” un flăcău obişnuit, care să-şi arate dragostea prin gesturi simple – făcându-i, de pildă, un compot. Mesajul poveştii este că alesul sau aleasa inimii noastre nu se află în palate, ci chiar lângă noi, aşteptând să-i vedem… Şi că orice poveste poate fi spusă sau înţeleasă diferit.

În ambele seri intrarea este liberă. Spectacolul se joacă în limba slovenă, cu supratitrare în limba română. Traducerea textului a fost realizată de Eva Catrinescu.”

Număr de vizualizări :934


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro