Masterclass Internaţional de Dirijat „Tehnica de dirijat a Maestrului Sergiu Celibidache”

iun. 10th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2013, la Iaşi va avea loc Masterclass-ul Internaţional de Dirijat „Tehnica de dirijat a Maestrului Sergiu Celibidache”, susţinut de către profesorul Enrique Garcia Asensio, cel mai bun elev a lui Sergiu Celibidache. Scopul principal al Masterclass-ului este perfecţionarea tinerilor muzicieni dirijori atât din România cât şi din străinătate, care să beneficieze de unicitatea tehnicii dirijorale a lui Sergiu Celibidache şi pe care să o adopte, să o aplice şi să o răspândească în mediul muzical internaţional. Eveniment organizat de Fundaţia Sergiu Celibidache din Bucureşti, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi cu Universitatea de Arte „George Enescu” – Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice, din Iaşi.

Dintre obiectivele acestui proiect educaţional: Creşterea gradului de calificare a studenţilor şi absolvenţilor universităţilor de profil din toată lumea; Încurajarea şi sustinerea participării acestora la „Concursul Internaţional de Dirijat Sergiu Celibidache” (septembrie – octombrie 2014), ediţia I, ce se va desfăşura în cadrul celei de-a doua ediţie a Festivalului Sergiu Celibidache 2014; Facilitarea accesului la program, prin înscrierea şi participarea gratuită la Masterclass ; Transmiterea tinerei generaţii de muzicieni a tehnicii dirijorale unice a Maestrului Sergiu Celibidache, prin predarea şi aplicarea acesteia, de către Maestrul Enrique Garcia Asensio; Masterclass-ul se adresează tinerilor dirijori din România şi străinătate, care doresc să acceseze noţiunile de fenomenologie muzicală şi să aplice tehnica dirijorală specifică Maestrului Sergiu Celibidache.

Cei mai buni dintre cursanţi vor fi desemnaţi de către Maestrul Enrique Garcia Asensio să participe în mod direct la Concursul Internaţional de Dirijat Sergiu Celibidache, din perioada septembrie – octombrie 2014.

Cei care doresc să aplice pentru acest Masterclass o pot face la adresa www.fundatia-celibidache.com

Număr de vizualizări :1083


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro