Licitația de Vară la Artmark readuce în atenție artiștii români de valoare

iun. 14th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 18 iunie 2013, de la ora 19, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Casa de licitații Artmark organizează un important eveniment al sezonului, Licitația de Vară. Pragul extrem de scăzut al majorității operelor de artă propuse reprezintă o premieră. Aceasta este una dintre puținele ocazii în care iubitorii de artă pot adjudeca opere remarcabile, semnate de artiștii de prim eșalon, precum Petrașcu, Pallady sau Schweitzer-Cumpăna, la prețul de pornire de ordinul a 600-700 de euro. Expoziția licitației mai poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10-20, iar luni, 17 iunie, între orele 10-19.

Licitația de la București succede Expoziția „Formula 1 a Artei Românești“, organizată de Artmark la Iași, marți, 12 iunie, cu ocazia lansării unui nou model de Jaguar. Operele de artă expuse au încântat elita mediului de afaceri ieșean prezentă la eveniment.
De remarcat la Licitația de Vară este și următoarea treaptă de prețuri propusă de Artmark, respectiv cea a valorilor cuprinse între 1.000 și 2.500 de euro, 30% dintre loturile Licitației de Vară încadrându-se între aceste limite. În acest segment, se găsesc opere însemnate, precum „Mica tătăroaică“ de Nicolae Tonitza (preț de pornire: sub 1.800 €), „Stradă în Mangalia“ de Francisc Șirato (preț de pornire: 1.500 €), „Notre Dame pe ploaie“ de Emilian Lăzărescu (preț de pornire: sub 1.400 €) sau „Joacă la malul mării“ de George Catargi (preț de pornire: sub 2.000 €).

Număr de vizualizări :1288


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro