Începe Festivalul Comediei Româneşti –festCO 2013

iun. 16th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 16 – 23 iunie 2013, în Bucureşti se va desfăşura Festivalul Comediei Româneşti –festCO 2013, ediția a XI-a. Acest festival a fost înfiinţat în 2003 la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă. În 2013 festCO îşi propune să transforme Centrul Vechi în Oraşul Comedie Româneşti, fiind animat de spectacole de stradă oferite de Teatrul Masca, lansări de carte şi conferinţe. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc duminică, 16 iunie 2013, ora 18:30. De la ora 19:00, la Teatrul de Comedie (Sala Radu Beligan) se va juca spectacolul “Zăpezile de altădată”, de Dumitru Solomon, în regia lui Mircea Cornişteanu. De la ora 19:30, publicul poate urmări “Fior d`amor în Bucureşti”, în regia lui Mihai Mălaimare.

După deschiderea oficială, în foaierul Teatrului de Comedie se va lansa volumul “Tamara Buciuceanu – O viață închinată scenei”, de Bogdana Darie, apărut la editura Litera.

“Zăpezile de altădată”, ca şi zăpezile de acum, fac parte din viaţa noastră. În plină vară, amintirea omătului copilăriei poate alina mai bine decât oricare instalaţie de  aer condiţionat, arşiţa care uneori ne face să lăsăm raţiunea la o  parte. Cu  toţii ar trebui să pricepem că zăpezile ce au fost odată s-au topit şi că amintirea lor nu ne poate răcori astăzi. Prezentul ne invadează, trecutul se estompează şi nu i se poate substitui. Spectacolul încearcă să ne aducă aminte aceste câteva, după părerea mea, adevăruri simple.” – Mircea Cornişteanu


“Tamara Buciuceanu – O viață închinată scenei”, de Bogdana Darie

„Cu siguranţă că Tamara Buciuceanu-Botez, cea pe care o iubim cu toţii, pe care am aplaudat-o de atâtea ori, profesoara „Isoscel“ pentru generaţii de cinefili, eroina a zeci de piese unde inteligenţa, subtilitatea şi umorul smulg admiraţia unui popor întreg, este imaginea însăşi a firescului, a agerimii, a bunăcuviinţei aceluiaşi popor. Pentru doamna Tamara, sigur este că viaţa i-a fost teatrul, iar teatrul i-a fost viaţa. Aşa cum poate i-a menit-o de mult, de mult de tot „îngerul vestitor“ de la Tighina.” (acad. Răzvan THEODORESCU)

Mai multe detalii pe www.festco.ro

Număr de vizualizări :1610


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro