Flautul de Aur revine la Sala Radio din Bucureşti

iun. 3rd, 2013 | By | Category: Eveniment

Turneul “Flautul de Aur” (ediţia a III-a) a prezentat publicului un colaj de piese din toate timpurile: de la Baroc, Clasicism şi Romantism, până la muzica zilelor noastre, cu exemple spectaculoase din jazz, muzică de film sau chiar folclor, în interpretarea a doi mari muzicieni: flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail. Cea de-a treia ediţie a Turneului ‘’Flautul de Aur’’ se va opri la Ploieşti (4 iunie), iar la  Bucureşti, la Sala Radio, pe data de 5 iunie 2013. La Bucureşti, Ion Bogdan Ştefănescu, în pauza recitalului, îşi va lansa volumul de poeme „Lui”, editura Tracus Arte, cu gravuri semnate de Mircia Dumitrescu. Turneul Naţional Flautul de aur, ediţia a III-a, este organizat de Radio România Cultural în parteneriat cu Fundaţia Marconi şi Asociaţia Culturală Accendo în şapte oraşe din România, în perioada 27 mai-14 iunie 2013.

Programul a fost foarte, foarte, frumos Am putea să spunem că ne-a mers la suflet . Am plutit, pur şi simplu.”

Ne-a plăcut foarte mult interactivitatea. Excepţională. Un spectacol de excepţie pe care l-am vrea mai des. Păcatul celor ce n-au venit care au pierdut o astfel de ocazie. Muzica ne face mai buni şi mai generoşi.

Mi-a plăcut foarte mult într-adevăr. Am mai fost la concerte. Mie îmi place mult Bach, dar şi muzica de jazz, cum a fost Johnny Răducanu. Chiar a fost o combinaţie reuşită.  A îmbinat toate stilurile… A fost o trecere aşa de lină de la o epocă la alta, de la un stil la altul”, au spus spectatorii ce au avut deja prilejul de a asculta recitalurile.

Am plecat cu o maşină imprimată cu însemnul nostru distinctiv, adică ”Flautul de aur” spre inima Olteniei, la Croiava şi mai apoi la Caracal. Ne-au întâmpinat un soare parcă mai cald ca niciodată pentru această perioadă şi un public mai doritor de muzică clasică decât îmi imaginasem în cele mai frumoase vise. A mai trecut încă o zi şi am ajuns la Piteşti unde s-a iscat o furtună mai ceva ca-n filme. Mă întrebam în sinea mea: de ce, Doamne, piteşti soarele de noi? Şi totuşi publicul a fost mai mult şi mai bun ca niciodată. Iar pentru că, în această ediţie, propunem melomanilor un ”Recital de bisuri”, la care, până acum, publicul a reacţionat extraordinar, ovaţionându-ne minute în şir, vom striga şi noi, de pe scena sufletului nostru, cu toată inima, un bravo prelung, pentru faptul că publicul nostru este mai generos, mai frumos şi mai inimos decât oriunde în lume” , a rezumat Ion Bogdan Ştefănescu această primă parte a turneului.

Cu siguranţă, fără un instrument performant, aceste bijuterii muzicale nu ar fi atât de bine puse în valoare. Ion Bogdan Ştefănescu este singurul artist din România care deţine un  flaut din aur de 18k, creaţie a companiei japoneze Muramatsu, prima companie din Japonia care a început să creeze flaute pentru profesionişti, încă de la începutul secolului XX.

Dar pentru că flautistul Ion Bogdan Ştefănescu este şi un poet consacrat, membru al Uniunii Scriitorilor, publicul Sălii Radio va mai avea parte si de o altă surpriză. În pauza recitalului va avea loc lansarea celui mai recent volum al său intitulat „Lui”, apărut la editura Tracus Arte cu gravuri semnate de Mircia Dumitrescu. „Ar putea fi  un poem-rugăciune cu 52 de secvenţe, o carte cu totul şi cu totul specială care vizează, în primul şi primul rând, o călătorie în interior şi  eliberarea de sine, prin intermediul dumnezeirii(…) Aş putea afirma că avem de a face cu una dintre cele mai interesante cărţi spirituale care au apărut în România în ultimii ani. Nu este neapărat o carte de poezie, deşi foloseşte acest gen. Este o carte profund spirituală.”, a spus scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Itinerar “Turneu extraordinar FLAUTUL DE AUR – ediţia a III-a”, 27 mai-14 iunie 2013:

27 mai            Craiova          Sala Filarmonicii

28 mai            Caracal          Teatrul Dramatic

30 mai            Piteşti             Casa de cultură a Sindicatelor

4 iunie            Ploieşti           Sala Filarmonicii

5 iunie            Bucureşti       Sala Radio

12 iunie         Oradea           Sala Filarmonicii

14 iunie         Tulcea            Teatrul Jean Bart

Recitalurile încep la ora 19, iar biletele se găsesc la casele de bilete ale sălilor de concert.

Organizatori :

Radio România Cultural si Fundaţia Culturală Marconi

Coproducători:

Radio România Regional, TVR 2

Număr de vizualizări :1312


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro