„Do Not Cross” de Dora Pavel

iun. 2nd, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, colecţia Fiction LTD., a apărut romanul „Do Not Cross” de Dora Pavel.

„O pădure în proximitatea unui orăşel de munte. În pădure, un răpitor şi un ostatic. Răpitorul, un psihopat înarmat, evadat din sanatoriu. Ostaticul, un tânăr gay, recepţioner pentru moment la un hotel obscur. Să ne aşteptăm la un caz clasic de sindrom Stockholm?

O situaţie-limită, care îi oferă junelui protagonist răgazul unor rememorări şi al unor deliberări interioare. O fugă din prezent care, în loc să-i tempereze, îi reaprinde dorinţa trupească pentru bărbatul căruia îi poartă de câţiva ani o iubire obsesivă, răvăşitoare.

Scris la persoana întâi, sub forma unei confesiuni brutale, atât de proprie autoarei, Do Not Cross este un roman psy tulburător, vorbind dezinvolt despre sexualitate şi alegerile misterioase ale trupului, despre dreptul de a fi diferit, într-o lume care îţi „survolează“ intimitatea clipă de clipă, o lume viciată în egală măsură de prohibiţii morale şi de setea de senzaţional.” (editorii)

DORA PAVEL a publicat volumele de poezie Naraţiuni întîmplătoare (1989), Poemul deshumat (1994), Creier intermediar (1997) şi Muncile lui Don Quijote (2000), cărţi de convorbiri cu scriitori români, precum şi una de povestiri, Întoarce-te, Esthera (1999), reeditată, într-o variantă adăugită, cu titlul Animal în alertă (2010). Odată cu primul său roman, Agata murind (2003, ediţia a doua, 2004), recompensat cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România, prozatoarea se va consacra în exclusivitate romanului de ficţiune, pe care îl consideră, la modul tranşant, drept cea mai legitimă şi ofertantă formă literară. Consecventă acestei convingeri, a publicat, tot la Editura Polirom, alte două romane, Captivul (2006) şi Pudră (2010), distinse, la rândul lor, cu Premiul USR, filiala Cluj. Agata murind urmează să apară, într-o versiune spaniolă, la Madrid.

Număr de vizualizări :1288


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro