Concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

iun. 12th, 2013 | By | Category: Postcard

Concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”, un concurs naţional care reprezintă a treia etapă a campaniei naţionale de responsabilitate socială „Români pentru o lume”, îşi propune să promoveze valorile naţionale şi să încurajeze tânăra generaţie interesată de domeniul cultural. Concursul se va desfăşura online pe website-ul campaniei www.romanipentruolume.ro şi pe pagina de Facebook „Români pentru o lume”. Perioada desfăşurării concursului: 2 septembrie – 28 noiembrie 2013.

Înscrierea în acest concurs se va face în perioada 2 septembrie – 14 octombrie 2013 şi va oferi tinerilor români, orientaţi către cultură, oportunitatea de a fi descoperiţi, de a debuta artistic, de a fi promovaţi, de a performa, de a primi burse care să le asigure progresul necesar.

“Concursul îşi propune să contribuie la crearea unei noi imagini a României, o imagine construită în timp, pe un sistem corect de valori, ce inspiră încrederea că succes este un cuvânt care defineşte naţiunea noastră. Acest concurs, fără precedent, este organizat la nivel naţional, în scopul de a descoperi în tânăra generaţie noi valori ce vor fi susţinute să performeze şi să devină noii reprezentanţi ai culturii româneşti.” (organizatorii)

Categoriile concursului sunt:

Muzică clasică: Canto, Vioară, Pian, Nai, Instrumente cu corzi grave (violă, violoncel, contrabass), Instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, fagot), Instrumente de alamă (trompetă, corn, trombon, tubă)

Arte plastice: Pictură, Sculptură

Teatru şi film: Actorie, Regie teatru, Regie film, Imagine

Dans clasic: Balet – interpretare, Balet – coregrafie, Dans contemporan – interpretare, Dans contemporan – coregrafie

Literatură şi filozofie: Poezie, Proză scurtă, Eseu filozofic

Participanţii nu au dreptul să se înscrie de mai multe ori la aceeaşi secţiune sau la mai multe categorii/subcategorii.

Pot participa la acest concurs toate persoanele fizice, cetăţeni români, rezidenţi în România sau în alte ţări, având în momentul înscrierii vârsta maximă de 25 ani.

Regulamentul concursului, dar şi alte detalii despre desfăşurarea lui, sunt disponibile pe www.romanipentruolume.ro

Număr de vizualizări :783


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro