<<”Noli me tangere”? Despre legitimitate și autonomie în literatură>>

iun. 1st, 2013 | By | Category: Eveniment

Duminică, 2 iunie 2013, de la ora 12.00, la standul editurii Tracus Arte din cadrul Târgului Internațional de carte Bookfest, ediția a VI-a, va avea loc lansarea volumului de debut <<”Noli me tangere”? Despre legitimitate și autonomie în literatură>>, de Vasile Mihalache. Despre carte va vorbi profesorul Mircea Martin.


”Cum se poate lesne remarca, felul personal și tranșant al autorului de a-și reprezenta lucrurile și de a pune problemele m-a stimulat la acest dialog în cadrul căruia contrazicerea nu trebuie înțeleasă altfel decât ca un mod al considerației și chiar al unei admirații implicite.
Cartea de față legitimează un autor de numele căruia sunt sigur că vom mai auzi.
Apreciez la Vasile Mihalache capacitatea de a supune materia studiată, formatul personal pe care îl dă expunerii sale, îndrăzneala cu care se autorizează să emită judecăți riscante în situații delicate. În contextul românesc, lucrarea sa este una de pionierat și, în calitate de îndrumător al primei sale versiuni, ca teză de doctorat, mă bucur să pot saluta depășirea exclusivității socio-politice în acest domeniu tematic.” (Mircea Martin)

Vasile Mihalache (n. 1985, București) a absolvit secția de limba și literatura română și filosofie a Facultății de Litere, Universitatea București, în 2007, după care a fost profesor de literatură română la Colegiul tehnic ”Costin D. Nenințescu” din capitală. În 2009 obține o bursă POSDRU la Universitatea București și efectuează un stagiu de cercetare la Universitatea din Leiden, Olanda. A lucrat ca redactor de carte și a publicat studii de teorie literară și culturală în diverse perioade și volume colective. ”Noli me tangere”? este volumul său de debut.

Număr de vizualizări :1270


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro