„Pe urmele lui Napoleon: pelerin romantic printre amintirile istoriei” de Titu Zanfirescu-Cianciulli

iun. 10th, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 12 iunie 2013, ora 17:00, la Institutul francez din Timişoara va avea loc lansarea cărţii „Pe urmele lui Napoleon: pelerin romantic printre amintirile istoriei” de Titu Zanfirescu-Cianciulli. Prezintă: Lucia Atanasiu, profesor universitar.

„Autorul, într-un stil plin de pasiune şi bine documentat, îşi poartă cititorii pe urmele lui Napoleon, din Corsica natală şi până la Paris, inima şi blazon aurit al Franţei Eterne.
Uluitorul Napoleon ! Un nume care nu va înceta nicicând să ne îndemne la visare. Viaţa lui tumultoasă cu fulminanta ei traiectorie, a fost o culme a posibilităţilor omeneşti, dar şi o capodoperă a destinului.
Filonul istoric al cărţii este împletit cu impresii de pelerin romantic prin timpuri de peregrinări şi nobilă visare prin atâtea grădini de frumuseţi ale Europei, care au înflorit privirea şi incendiat sufletul autorului.” (editorii)

Număr de vizualizări :1065


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro