„Opera Philharmonia” în închiderea stagiunii 2012-2013, la ONB

iun. 26th, 2013 | By | Category: Postcard

Duminică, 30 iunie 2013, de la ora 19.00, la Opera Națională București, va avea loc un concert extraordinar de închidere a stagiunii 2012 – 2013, ”Opera Philharmonia”. Evenimentul va începe prin Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major, opus 35 de Piotr Ilici Ceaikovski, urmând ca în partea a doua a evenimentului să prindă viaţă una dintre cele mai cunoscute partituri din toate timpurile – „Carmina Burana” de Carl Orff – sub bagheta dirijorului Horia Andreescu. Maestru de cor: Stelian Olariu. Maestru cor de copii: Smaranda Morgovan. Cu participarea Orchestrei şi Corului Operei Naţionale Bucureşti.


Printre invitaţii speciali ai serii se numără violonistul Mircea Dumitrescu, remarcat de lumea culturală ca unul dintre copiii foarte talentaţi ai României, dirijorul Horia Andreescu, care se află la prima sa colaborare cu Opera Naţională Bucureşti, soprana Irina Ionescu – câştigătoare a Premiului I la Concursul Internaţional de canto Colmenar Viejo – Madrid, baritonul Andreas Jäpel, artist care a colaborat cu numeroase orchestre din Germania şi contratenorul Vladimir Catană.

În vârstă de doar 15 ani, violonistul Mircea Dumitrescu este câştigător a 50 de premii I, dintre care 15 la competiţii internaţionale. Mircea Dumitrescu studiază sub îndrumarea profesoarei Olivia Ioana Popa la Colegiul Naţional George Enescu din Bucureşti şi are deja numeroase performanţe în domeniul muzical, colaborând printre alte formaţii cu Filarmonica din München.

”Mircea se dovedeşte a fi o natură violonistică cu totul ieşită din comun. Cert rămâne faptul că în violonistica noastră a ultimelor decenii, în violonistica noastră din secolul trecut, nu există precedente similare; personal nu cunosc violonişti care să fi abordat acest concert înaintea vârstei de 19 sau 20 de ani.” (Criticul muzical Dumitru Avakian)

Partea I

Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major, op.35 (1878) de Piotr Ilici Ceaikovski
Solist: Mircea Dumitrescu

Partea a II-a

Carmina burana de Carl Orff
Solişti:
Irina Ionescu – soprană
Vladimir Catana – contratenor
Andreas Jäpel – bariton

Număr de vizualizări :1130


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro