„Camera groazei” de Jussi Adler-Olsen

iun. 10th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut romanul polițist „Camera groazei” de Jussi Adler-Olsen, primul volum din seria „Departamentul Q”, care cuprinde 4 volume thriller, cel de-al cincilea fiind momentan în plin proces de scriere. Personajul principal din „Camera groazei”, Carl Mørck, a fost inspirat din comportamentul și atitudinea unui pacient de-al tatălui autorului, de specialitate psiholog. Cărțile semnate de Jussi Adler-Olsen s-au vândut în 36 de țări, iar, în Germania, acesta a devenit cel mai popular scriitor al anului 2012 cu 5 titluri aflate pe lista cu cele mai bune 10 cărți thriller vândute de pe Amazon în același an. Romanele sale au ajuns să fie bestseller-uri în Austria, Norvegia, Islanda, au câștigat numeroase premii și au făcut parte dintre cele mai citite cărți promovate de prestigioasa publicație The New York Times.

“Camera groazei” este primul roman dintr-o serie de titluri care are șanse mari să devină cea mai îndrăgită din literatura scandinavă. Adresată, în special, pasionaților de literatură nordică și de romane polițiste, această carte va fi, cu siguranță, pe placul tuturor cărora le place să râdă. În centrul romanului se află Departamentul Q, locul unde se investighează cele mai vechi crime nerezolvate, condus de leneşul, oarecum excentricul, dar foarte intuitivul detectiv Carl Mørck şi care e populat în întregime de personaje misterioase şi ciudate.” (editorii)

Număr de vizualizări :1447


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro