“În pericol” de Wilbur Smith

iun. 10th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut volumul “În pericol” de Wilbur Smith. În pericol este o captivantă carte de aventuri, cu două personaje foarte puternice, Hazel Bannock și Hector Cross. Hazel Bannock este moștenitoarea Bannock Oil Corp, una dintre cele mai mari companii producătoare de petrol din lume. În timp ce naviga pe Oceanul Indian, iahtul ei este atacat de pirați africani musulmani. Hazel nu se afla la bord în momentul acela, dar fiica ei de 19 ani, Cayla, e răpită. În schimbul eliberării ei, pirații cer uriașa sumă de 20 miliarde de dolari. Din considerente politice și diplomatice, marile puteri nu pot interveni. Când lui Hazel i se prezintă dovezi ale torturilor oribile la care este supusă fiica ei, îl roagă pe Hector Cross s-o ajute să o salveze. Hector este patronul Cross Bow Security, firma angajată de Bannock Oil pentru a-i asigura serviciile se securitate. Și este un luptător formidabil. Neavând încotro, Hazel și Hector se decid să ia legea în propriile mâini.” (editorii)

Wilbur Addison Smith este un scriitor de bestselleruri  care cuprind  povești din secolele al XVI-lea și XVII-lea despre teritoriile din sudul Africii și aventurile pe care acestea le ascund. Până în momentul de față, cărțile scrise de Wilbur Smith s-au vândut în peste 120 de milioane de exemplare în toate colțurile lumii. Numeroase romane de-ale autorului au fost ecranizate în filme de succes: The dark of the sun (filmul The mercenaries 1968 cu Rod Taylor), Shout at the devil (filmul cu același nume i-a avut ca protagoniști pe Roger Moore și Barbara Parkins în 1976), Gold mine (filmul Gold din 1974 cu Roger Moore și Susannah York), The diamon hunters (filmul The kingfisher caper din 1975 și Diamond hunters din 2001 cu Roy Scheider și Alyssa Milano), Wild Justice (filmul Burning shore 1991 cu Jason Connery), River Gold și The seventh scroll au fost ecranizate în miniseria The seventh scroll din 1999 cu Roy Scheider și Jeff Fahey.

Număr de vizualizări :1978


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro