“Agenţia” de Cristian Ardelean

iun. 23rd, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 26 iunie 2013, ora 18.00, la Librăria Book Corner (Bdul Eroilor nr. 15), din Cluj, va avea loc lansarea romanului câştigător al Premiului de debut al Editurii Cartea Românească, ediţia 2013, “Agenţia” de Cristian Ardelean. Invitaţi: Ştefan Manasia şi Paul Boca. Moderator: Valentin Derevlean.

„În miezul unui oraş nedeterminat, un tânăr profesor de franceză încearcă să-şi suplimenteze veniturile, dar mai ales să scape de plictiseală prin intermediul pariurilor. Agenţia devine axis mundi, casă şi adăpost pentru o gamă largă de personaje dintre cele mai colorate, legate de o improbabilă solidaritate: un tip solid şi bun la suflet, o taximetristă care trebuie tratată corect politic sau un bătrân al cărui ultim scop în viaţă rămâne lupta cu haosul.

Lovit de şansă după descoperirea unor ponturi excentrice, tânărul îşi joacă până la capăt cartea, pentru a strânge banii necesari unei vieţi tihnite. În mod previzibil, viaţa palpitantă a jocurilor de noroc oferă pasiune şi adrenalină, dar niciodată stabilitate.

Un scurt roman despre hazard şi felul în care omul, în micimea lui, se chinuie să dea sens oricărei întâmplări.” (editorii)

„Inteligenţă şi adrenalină. O temă captivantă. Un ritm ritualic. Un duel cu destinul. Un prezent etern. O retorică reactivă. O alchimie a înţelepciunii. Profund şi aforistic. Alert şi palpitant. Un pariu câştigat: Cristian Ardelean.” (François Breda)

Număr de vizualizări :1936


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro