Vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K. H. Zambaccian

mai 8th, 2013 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 11 mai 2013, începând cu orele 11.00, iubitorii de artă sunt invitaţi să petreacă o oră agreabilă în casa conului Zambacu – cum îl numeau prietenii, o vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K. H. Zambaccian (Strada Muzeul Zambaccian nr. 21A). Vizitatorii vor beneficia de prezentarea uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut cunoscutului om de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889 – 1962), prezentare realizată de un specialist al Muzeului Naţional de Artă al României, fără a plăti taxa de ghidaj obişnuită. Una dintre atracţiile muzeului este colecţia de 19 pânze semnate de mari maeştri ai şcolii franceze: Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cézanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo, Marquet, Laprade etc.

Participarea se face pe bază de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la comunicare@art.museum.ro până vineri, 10 mai, ora 16.00.

Muzeul Zambaccian se remarcă de asemenea prin calitatea excepţională a lucrărilor de artă românească care reflectă gustul desăvârşit al colecţionarului. Sunt prezente lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al XIX-lea sau de la începutul secolului al XX-lea – Aman, Grigorescu, Andreescu, Luchian, alături de care se regăsesc lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Tonitza, Pallady, Petraşcu, Iser, Dărăscu, Ressu.

Număr de vizualizări :915


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro