Un deceniu de existență a Consulatului Onorific al Norvegiei în Constanța

mai 27th, 2013 | By | Category: Postcard

Joi, 30 mai 2013, ora 19:00, la sediul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” (Constanța, Str. Mircea cel Batran nr. 97), Ambasada Regală a Norvegiei în România și Consulatul Onorific din Constanța aniversează un deceniu de la înființarea Consulatului, reprezentat de dl. Consul Onorific Laurențiu A. Lazăr. MS Regele Harald al Norvegiei, prin intermediul Ambasadorului său în România, E. S. Øystein Hovdkinn, îi va înmâna dlui. Laurențiu A. Lazăr Decorația Ordinului de Merit în grad de Ofițer. În acest context, în perioada 30-31 mai 2013, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” găzduiește două evenimente culturale sub auspiciile Zilelor Culturii Norvegiene în Constanța: o seară de balet şi un concert de muzică clasică.

Ordinul de Merit este o distincție conferită ca o recompensă pentru realizări deosebite, în semn de recunoaștere a contribuției pe care Laurențiu Lazăr a avut-o la promovarea intereselor norvegiene și grija pentru cetățenii norvegieni de pe teritoriul aflat în responsabilitatea sa.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” găzduiește două evenimente culturale sub auspiciile Zilelor Culturii Norvegiene în Constanța.

  • Joi, 30 mai 2013, 19:00, Seară de balet

Selecțiuni din baletul “Peer Gynt”, de Henrik Ibsen.

Muzica: Edvard Grieg

Regia, coregrafia și libretul: Gheorghi Kovtun, artist emerit din Rusia

Artiști: baletul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Costume: Eugenia Tărășescu Jianu

Scenografie: George Georgescu- Pitești

  • Vineri, 31 mai 2013, 19:00, Concert de muzică clasică

Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Pianistă: Ilinca Dumitrescu

Dirijor: Jan- Erik Hybertsen, Norvegia

Intrarea la ambele evenimente este gratuită.

Număr de vizualizări :1471


One Comment to “Un deceniu de existență a Consulatului Onorific al Norvegiei în Constanța”

  1. Spectacolul de balet reprezinta un dar asteptat de oricine , oricand, oriunde…El imbraca forme emotionale profunde,vibratii,atitudini,zambete,priviri…toate sunt oferite cu bucurie si lacrimi …………..le culegem precum merele toamna si le daruim mai departe , pentru ca farfumul si gustul acestui rod sa ujnga la inimile sensibile.Iubesc baletul romanesc.!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro